Simon Heijmans en Imke Smit spelen een broer en zus die na het overlijden van hun vader iets met het landje van hun familie moeten. (Foto: Eddy Wenting)
Simon Heijmans en Imke Smit spelen een broer en zus die na het overlijden van hun vader iets met het landje van hun familie moeten. (Foto: Eddy Wenting)

Suburbia speelt locatievoorstelling op Floriade

Uit

ALMERE - Speciaal voor de Floriade Expo 2022 presenteert Suburbia de nieuwe theatervoorstelling ‘We moeten iets met het landje’, gemaakt en gespeeld door Simon Heijmans. Een verzonnen familiegeschiedenis in een vers geplant oerbos.

Theatermaker en acteur Simon Heijmans maakt en speelt zijn nieuwe theatervoorstelling bij Suburbia met actrice Imke Smit op locatie in het Oerbos op de Floriade. Dit is een van de eerste gebieden in Almere die beplant werden toen de stad nog een polderwoestenij was.

We moeten iets met het landje is een familieruzie over de grote vragen van onze tijd: hoe gaan we om met de aarde? Hoe leven we samen? Komen we er nog uit met elkaar? Een broer en zus hebben elkaar al jaren niet gezien. Nu is papa net begraven. Zij zijn de laatste uitlopers van de stamboom van een welgestelde familie. Na hen is er niets. Nu moet worden bepaald hoe hun rijkdom wordt verdeeld. Dus moeten zij iets met het landje. Allebei hebben ze een eigen toekomstvisie voor het landje. Is de ruzie over de hectares een laatste stuiptrekking van hun familieband, of het begin van een nieuwe gezamenlijke werkelijkheid? 

‘We moeten iets met het landje’ is op de Floriade te zien van 31 augustus t/m 17 september, van woensdag t/m zaterdag. Meer informatie: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/we-moeten-iets-met-het-landje en www.floriade.com/nl/op-de-expo/kunst-cultuur/theater.

Uit de krant