(Foto: Bart Grietens)
(Foto: Bart Grietens)

Nederlandse première theatervoorstelling EX op De Kemphaan

Uit

ALMERE - De Almeerse theatergroep Suburbia speelt deze zomer de nieuwe voorstelling EX bij de stadsboerderij op De Kemphaan. Zaterdagavond 25 juni is de Nederlandse première.

EX is de nieuwe theatervoorstelling van toneelschrijver Marius von Mayenburg. Vorig najaar ging de voorstelling in wereldpremière bij het Rikstheater in Stockholm. Deze zomer is EX voor het eerst buiten Zweden te zien. De Nederlandse première wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (VluchtHS13, Moordvrouw, Desperado), Hanne Arendzen (Vijand van het volk, Eline Vere, Van de koele meren des doods) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Flikken Maastricht, Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed). De voorstelling wordt geregisseerd door Albert Lubbers.

Modern liefdesverhaal

Marius von Mayenburg (1972) vertelt in EX een modern liefdesverhaal over een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.

Gevangen zitten

“Ik wilde schrijven over het gevoel van gevangen zitten in een leven dat we niet willen leven,” vertelt Von Mayenburg. “EX gaat ook over hoe sociale klasse de meest persoonlijke beslissingen in ons leven bepaalt, zoals van wie we houden en met wie we kinderen krijgen.”

EX is een openluchtvoorstelling bij de Stadsboerderij op De Kemphaan, te zien tot en met 24 juli. Bezoekers zitten overdekt.   Voorafgaand aan de voorstelling kan een driegangen diner worden genuttigd. Speeldagen: woensdag tot en met zondag. Aanvang 20.30 uur. Diner om 18.30 uur. Aanvang zondag: 15.00 uur (geen diner). Ga voor kaarten naar www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/ex

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto