Vorig jaar won Dylan Prentner de beurs. (Foto: Fotostudio Wierd)
Vorig jaar won Dylan Prentner de beurs. (Foto: Fotostudio Wierd) @ Fotostudio Wierd Lelystad 0320 236006

Han Lammers Fonds zoekt jonge talenten

Uit

Han Lammers Fonds zoekt jonge talenten

ALMERE – Creatieve talenten tussen de 18 en 25 jaar kunnen via het Han Lammers Fonds meedingen naar een beurs van 5000 euro. Aanvragen kunnen tot en met vrijdag 26 augustus worden ingediend.

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Het fonds is dus bedoeld voor beginnende kunstenaars. Eenmaal per jaar wordt door het fonds een beurs van  5000 euro uitgereikt aan één bijzonder Flevolands talent. Het fonds is opgericht bij het afscheid van Han Lammers, de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland.

Voorwaarden

Wie in aanmerking wil komen voor de beurs van 5000 euro moet woonachtig zijn in Flevoland. Daarnaast is het belangrijk dat een opleiding gevolgd wordt (of al afgestudeerd) op het gebied van professionele beoefening van kunst en cultuur. Er wordt gekeken naar aantoonbaar talent en of de financiële impuls gebruikt kan worden voor verdere ontwikkeling. De indiener moet daarvoor een motivatie schrijven en referenties kunnen aandragen. 

Flevoland.nl

Wie in aanmerking denkt te komen voor een beurs moet voor vrijdag 26 augustus het aanvraagformulier invullen op flevoland.nl. De winnaar krijgt in september persoonlijk bericht. De beurs wordt in november uitgereikt door Leen Verbeek, de commissaris van de Koning.Vorige winnaarIn 2021 won Klassiek gitaartalent Dylan Prentner deze ereprijs, die hij gebruikte voor internationale concoursen waarmee hij zich kon ontwikkelen en zijn naam nog meer kon vestigen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto