(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Première landelijke tournee Schneemann’s Island Songs in Goede Rede

Uit

ALMERE - De andelijke tournee van Julian Schneemann’s Island Songs gaat op vrijdagavond 30 september in première bij Goede Rede Concerten in Almere.

In zijn nieuwe programma Island Songs zoekt de Nederlandse pianist, componist én wereldreiziger Julian Schneemann de uiterste randen van Europa op. Hij laat eeuwenoude Ierse en Kretenzische volksmuziek op wonderbaarlijke wijze tot leven komen en samenvloeien. Schneemann doet dat samen met de broers Adonis (luit) en Nikos (lyra) Xylouris (de grootste artiesten van Kreta), met de legendarische Ierse muzikant John Joe Kelly (bodhran) en met topvioliste Emmy Storms: een Nederlandse musicus met een Iers hart. Schneemann: “In ons eigen land is muziek weggestopt in theaters en concertzalen. In Ierland en Kreta zit muziek in de haarvaten van de samenleving. Wíj luisteren muziek, zíj leven muziek.” 

De première vindt plaats op vrijdag 30 september in de kerk Goede Rede in Almere Haven, aansluitend volgen er tien concerten verspreid over heel Nederland. Speciaal voor deze avond in Almere heeft Julian Schneemann het Nederlandse volksdansechtpaar Jurjen-Jorgos en Joke-Ionna Andringa gevraagd om, samen met een aantal bevriende dansers, een kort verrassingsoptreden te verzorgen. Tijdens hun talrijke muziekreizen naar Kreta hebben zij samengewerkt en zijn er vriendschappen ontstaan met muzikanten als Vasilis Skoulas en Psarantonis. “Grotere Kreta-liefhebbers ken ik niet. Al tientallen jaren zijn zij dé Nederlandse specialisten als het gaat om Kretenzische dansen. Ze treden veel op, zowel in eigen land als in Griekenland. Het blijft voor mij ook een verrassing wat ze gaan doen in Almere.”

Ga voor meer informatie en tickets naar www.goederedeconcerten.nl

Uit de krant