Scene uit Boer Zoekt Land. (Foto: BJ Floor/AirOnline.nl)
Scene uit Boer Zoekt Land. (Foto: BJ Floor/AirOnline.nl)

Flevolandse theaterproductie Boer Zoekt Land in Kunstlinie

Uit

ALMERE - TOP theaterproducties Almere presenteert op 23 oktober de Flevolandse productie Boer Zoekt Land in Kunstlinie Almere. Het is het tweede deel van de Flevo-Land van de Toekomst trilogie over de geschiedenis van Flevoland. De voorstellingen worden gerealiseerd in samenwerking met diverse ensembles uit Flevoland.

Het verhaal van Boer Zoekt Land vindt plaats in de Noordoostpolder vlak na de drooglegging midden in de tweede wereldoorlog. Vanwege het 80-jarig bestaan van de Noordoostpolder in september vond de première plaats in Emmeloord, waarna de voorstelling in Dronten en Lelystad werd gespeeld. Boer Zoekt Land wordt gebracht door TOP solisten uit Lelystad, Almere en omgeving, gemengd koor Alliance uit Swifterbant, gemengd koor Cantabilé uit Tollebeek, Ballet en Dansgroep De Kubus uit Lelystad. Meer dan 100 spelers/zangers worden geleid door een negenkoppig professioneel orkest onder leiding van Rosite van der Woude.

Het verhaal speelt zich af in één van de vele barakken die waren gebouwd om de medewerkers, die hielpen bij de ontginning van de polder, samen met hun gezinnen te huisvesten. We volgen de verwikkelingen van een aantal karakters uit het verhaal rondom de ontginning en kavelverdeling die daarop volgde. Anna Molenaar die , samen met haar broer Adriaan, hopen op een boerderij. Daar is ook Jan Kramer, een verbitterde visser uit Urk die door de inpoldering zijn nering is kwijt geraakt en zich nu, tegen zijn zin in, moet zien te vestigen op het, door hem zo gehate, nieuw Land. Marga de Vries een Joods meisje die op de vlucht voor de Duitsers en in de NOP ondergedoken is. En anderen die hoopten in aanmerking te komen voor een boerderij maar dan moeten ze uiteraard wel door de strenge selectie van de commissie komen.

Het is muziektheater in de breedste zin van het woord met populaire muziek, met een lach en een traan, zang, dans, soms cabaretesk en de historie niet vergetend. De regie is in handen van musicalacteur Hugo Haenen. Het script is geschreven door Bart Mijnster, die ook deel 1 voor zijn rekening heeft genomen, en Terence van der Loo. De provinciale tour wordt afgesloten op 23 oktober in de Kunstlinie Almere met een matinee voorstelling. Kaarten à 22,50 euro (inclusief pauzedrankje) zijn te via de Kunstlinie te reserveren. Bij afname van 10 kaarten of meer geldt een groepskorting. Meer informatie: www.topalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto