Dunyah op het podium als Charlie. (Foto: Jeroen van Amerongen)
Dunyah op het podium als Charlie. (Foto: Jeroen van Amerongen)

Dunyah (12) speelt hoofdrol in Charlie and the Chocolatefactory

Uit

ALMERE – De 12-jarige Dunyah Diallo uit Almere is een van de hoofdrolspelers in de musical Charlie and the Chocolate Factory. Hij speelt Charlie, de jongen die één van de gouden tickets bemachtigt om toegang te krijgen tot de chocoladefabriek van Willy Wonka. 

Door Petra Onderwater

De geheimzinnige chocolademaker maakt van de rondleiding een ware beproeving, om te bepalen wie zijn opvolger wordt. “Ik heb de musical nu al een keer of negen gezien en hij blijft leuk om naar te kijken. Er gebeurt zóveel, dat je steeds weer wat anders ziet”, vertelt Dunyahs moeder Jolanda. 

In zijn element

Dunyah komt uit de talentenkweekvijver van Theaterschool Almere. HIj zit in 2 VWO op De Meergronden, waar hij tweetalig onderwijs volgt. Leren gaat hem makkelijk af en met het onthouden van zijn teksten heeft hij dan ook weinig moeite. “Voordat ik op moet voel ik wel een beetje spanning, maar zodra ik op het podium sta is dat weg”, vertelt hij. Volgens zijn moeder is hij dan helemaal in zijn element. “Dansen, zingen en acteren is wat hij het liefste doet, al sinds hij een klein jongetje was. Op 4-jarige leeftijd zei hij al vol overtuiging dat hij in de film Peter Pan wilde spelen. Wie weet krijgt hij ooit nog eens die kans.”

Annie en Mathilda

Het jonge talent spreekt als stemacteur ook films en series in. Verder was hij onder meer te zien in het tv-programma ‘Even tot Hier’ en in 2019/2020 speelde hij een van weeskinderen in de musical Annie. “Ik reed hem toen naar theaters door het hele land. Dat vond ik als ouder best een intensieve periode”, bekent Jolanda. “Na veertien optredens werd de theatertour voortijdig afgeblazen vanwege de coronapandemie.”

Na een jaartje rust begon het bij Dunyah weer te kriebelen en deed hij met succes auditie voor de musical Mathilda. Op de ‘Mathilda-school’ werd hij samen met de andere kinderen klaargestoomd voor de voorstelling. Deze is door de aanhoudende coronapandemie echter nooit op de planken gebracht in Nederland. “Maar ik heb er wel heel veel van geleerd, dus het is toch niet helemaal voor niets geweest”, zegt Dunyah nuchter.

Slotscène met Willy Wonka

Bovendien kon hij toen auditie doen voor Charlie and the Chocolate Factory, waar hij ook graag in wilde spelen. “Ik heb allebei de filmversies gezien en het boek van Roald Dahl zowel in het Nederlands als in het Engels gelezen.” De rol van Charlie vindt hij geweldig om te spelen. Wat vooral indruk op hem maakte is de slotscène, waarin Charlie en Willy Wonka samen op een trap staan die over het publiek heen gaat. “Toen zag ik opeens al die mensen naar mij kijken en zwaaien. Dat was wel een bijzonder moment, omdat je verder vanaf het podium het publiek niet kan zien door de verlichting.”

Dunyah is voorlopig nog niet uitgespeeld, want Charlie and the Chocolate Factory is nog tot begin maart te zien in de Nederlandse theaters. Zie de speellijst op charliedemusical.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto