Scène uit Rubens Meisjes van Club Lam. (Foto: Henk van den Hurk)
Scène uit Rubens Meisjes van Club Lam. (Foto: Henk van den Hurk)

Club Lam brengt Rubens meisjes tot leven in Corrosia

Uit

HAVEN - In Rubens Meisjes van Club Lam komen de vrouwen uit het werk van schilder Peter Paul Rubens tot leven. De voorstelling is dinsdag 20 december om 20.00 uur te zien in Corrosia Theater, Expo en Film.

Drie twistende naaktmodellen wachten om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering.

Rubens Meisjes stelt de esthetiek van het feminiene aan de kaak en onderzoekt de rol van kunst in de objectivering van het vrouwenlichaam. Een geheel nieuw toneelstuk over vergeten muzes, nieterkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.

Het stuk wordt gespeeld door Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn. De tekst is geschreven door Marloes IJpelaar. Voorafgaand aan het programma kan worden gedineerd in het theatercafé van Corrosia. Reserveren kan via cafe@corrosia.nl.. Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.cultureelcentrumcorrosia.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto