(Foto: Vivian Camphuijsen)
(Foto: Vivian Camphuijsen)

Nabokovs Lolita neemt heft in eigen handen in voorstelling van Club Lam

Uit

HAVEN – De in Almere opgegroeide Ella Kamerbeek speelt op 18 november met haar theatergroep Club Lam in haar voormalige thuisstad. In Corrosia Theater, Expo & Film spelen zij dan hun voorstelling Lolita, naar het boek van Vladimir Nabokov.  

“Club Lam heb ik in 2018 samen met Marloes IJpelaar en Ayla Çekin Satijn opgericht”, vertelt Ella. “Wij maken voorstellingen over historische vrouwelijke figuren. Die trekken wij naar deze tijd en vertellen het verhaal vanuit hun perspectief. In tegenstelling tot hoe hun verhaal vaak is verteld vanuit een mannelijk perspectief.” Dit keer spelen zij Lolita. 

Er is al veel gezegd óver Lolita, het jonge meisje uit Vladimir Nabokovs beroemde roman uit 1955. Maar wat hebben die geile mannenblikken eigenlijk met háár gedaan? Dat mag ook wel eens verteld worden vindt Club Lam. Dit keer krijgt Lolita de ruimte om te vertellen hoe de seksualisering van haar jonge lichaam effect op háár heeft gehad. Tijd om het heft in eigen handen te nemen en haar verleden te ontgroeien.

Drie afsplitsingen van het gelijknamige personage - Lola, Dolly en Dolores - vertegenwoordigen elk een overlevingsmechanisme om te kunnen omgaan met de gebeurtenissen. Terwijl de wereld in de fik staat en de thuisbezorger niet komt opdagen, dealen de vrouwen met hun trauma’s en elkaar.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl.

Uit de krant