Presentator Marc van Amstel en Marietta Petikova. (Foto: aangeleverd)
Presentator Marc van Amstel en Marietta Petikova. (Foto: aangeleverd)

Almeerse meesterpianiste Marietta Petkova te gast bij Easy FM

Algemeen

ALMERE - De Almeerse meesterpianiste Marietta Petkova is te gast bij Easy FM. In het klassieke programma op de vroege zondagochtend vertelt zij over haar carrière en leven. 

Zo’n 25 jaar geleden kwam Marietta naar Nederland voor studie. Daarvoor had zal al gestudeerd in Zwitserland en Oostenrijk. En, heel bijzonder, als tienjarig meisje won ze in haar geboorteland Bulgarije al een nationaal muziekconcours. Zelf zegt ze geen wonderkind te zijn, maar toch. 

Nu, vele jaren later, is ze een wereldvermaard pianiste die veel jonge vakgenoten weet te inspireren. In het programma “Marc’s Gouden Souvenirs” zal ze openhartig praten over de samenwerking met haar onlangs overleden grote liefde: pianist, componist en geluidstechnicus Leo de Klerk. De twee waren verstrengeld met elkaar en met hun muziek. De Klerk werd maar 62 jaar. De pianiste put nog steeds inspiratie uit haar relatie met hem, zowel privé als vakmatig. 

In de uitzending gaat het over haar uitgebreide discografie, waaronder vooral de compositie van Leo de Klerk “Chaconne voor piano solo”. Uiteraard te horen in het programma. Chaconne is een muziekgenre en heeft zelfs iets van doen met het warme deel van ons Koninkrijk. Wat precies wordt duidelijk in de uitzending. 

Zeer binnenkort geeft de Almeerse ook “masterclasses” in de schouwburg in Apeldoorn. De charmante Petkova geeft een CD met handtekening weg tijdens het programma, dat zondag 31 oktober vanaf 8.00 uur te beluisteren is bij Easy FM op 95.5 FM, DAB+ en via de stream. Voor wie het gemist heeft: “Marc’s Gouden Souvenirs” is terug te luisteren op Spotify en I-tunes als podcast.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto