Picknicken onder de bloesembomen. (Foto: Pauli Langbein Koenders)
Picknicken onder de bloesembomen. (Foto: Pauli Langbein Koenders)

Vijfde editie van Kersenbloesemfeest Almere

Uit

REGENBOOGBUURT - In 2023 is het 25 jaar geleden dat de Regenboogbuurt werd voltooid met de oplevering van de Rooie Donders van architect Liesbeth van der Pol en wordt alweer het vijfde Kersenbloesemfeest Almere gevierd. Stichting Regenboogbuurt, initiatiefnemer van dit feest, maakt er een extra feestelijke editie van, met vanaf 11 maart al leuke activiteiten.

Het is een Japanse traditie om met het Kersenbloesemfeest de komst van de lente te vieren en met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Dankzij een breed scala aan samenwerkingspartners en vele vrijwilligers lukt het dit jaar opnieuw om het Almeerse Kersenbloesemfeest en alle activiteiten gratis aan te kunnen bieden. Op zaterdagmiddag 11 maart van 13.00 tot 15.00 uur is er al voorpret met een workshopmiddag aan de bloesemlaan in de Terracottastraat. Deze organiseert de Stichting Regenboogbuurt samen met verschillende partners. In geval van heel slecht weer is er een indoor-locatie beschikbaar.

Bloesemalerts

Dit jaar komt er wederom een picknick onder de bloesem, met entertainment en activiteiten rond het thema Japan. Aan de hand van de ontwikkeling van de bloesem, de weersverwachting en de regenkans wordt de datum bepaald. Die is daardoor hooguit twee weken vantevoren bekend. De ontwikkeling van de bloesem is elke zaterdag te volgen aan de hand van de bloesemalert foto’s op Facebook. Deze worden dit jaar wekelijks gemaakt door de kinderen van Kindercentrum Kunstenmakers. De eerste fotos, door jonge fotografen van 7 en 9 jaar, zijn afgelopen weekend al gepubliceerd. 

Kijk voor basisinformatie op www.regenboogbuurt.nl/kersenbloesemfeestalmere en volg www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere voor de bloesemalerts en het laatste nieuws. Deel vooral je mooiste bloesemfotos op de socials via #kersenbloesemfeestalmere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto