John Williams komt met zijn RNB OldskoolHits naar Almere. (Foto: aangeleverd)
John Williams komt met zijn RNB OldskoolHits naar Almere. (Foto: aangeleverd)

Artiesten Bevrijdingsfestival Flevoland bekend

Uit

ALMERE - Het Bevrijdingsfestival Flevoland beleeft op 5 mei een lustrum editie: het is alweer de 30ste editie van het festival dat, ondanks de gestegen kosten, ook dit jaar voor iedereen gratis te bezoeken is. Op de Esplanade wordt vanaf 13.00 uur opgetreden door een grote diversiteit aan bekende artiesten. Bijzonder blij is de organisatie met de komst van Snelle. Hij won een Edison en scoorde nummer-1 hits met onder andere Reünie, Blijven Slapen en Smoorverliefd.

Ook MEAU komt naar Almere. Zij stond acht weken op nummer 1 met de hit ‘Dat heb jij gedaan’. MEAU is dit jaar de Ambassadeur van de Vrijheid en zij vliegt dit jaar langs meerdere festivals. 

Presentator John Williams komt naar Almere met de ‘RNB OldskoolHits’. Als liefhebber van de classic soul- en R&B hits tourt hij al jaren langs  uitverkochte theaters met een grote liveband en veel bekende gastartiesten zoals Sharon Doorson en Jared Grant. Deze show is op 5 mei in Almere voor het eerst op een gratis buitenfestival te beleven. 

Verder zijn er optredens van STUK (dj-team van de populaire Youtubers en TV-makers), Jeangu Macrooy & De Nieuwe Nederlanders (met gastmuzikanten die uit onder andere Soedan, Iran en Syrië zijn gevlucht), The Euros (alle hits van de 80’s tot nu) en de tropische feestband Trafassi.  

Kinder- en familieprogramma

Op het Stadhuisplein is overdag een kinder- & familie programma met muziek, springkussens, dans en diverse  kermisattracties. Er wordt o.a. opgetreden door lokale dansscholen maar ook door meidengroep Unity en de groep Infinity, beide bekend van het Junior (Euro)Songfestival. Ook dj Bee (van Telekids) en het team van Hallo Kidsradio zullen zorgen voor veel vrolijke muziek. 

Op de Grote Markt is een gevarieerd programma met overdag onder andere optredens van Mits Mitchell (Nederpop), Kasper Nova, MAR en dj Vici. In de avond volgt het jaarlijkse programma van feest-Dj Jeroen Hamer en diverse gastoptredens van Yves Berendse, Mario Broerse, dj Kai en Danny Lit.

Thema-programma

Er zijn verder weer diverse activiteiten die aansluiten bij de thematiek van het festival, zoals de Vrijheidscolleges van bekende sprekers, Vrijheidsmaaltijden en gesprekken met veteranen. De Songs For Freedom Contest is ook terug, waarbij bands en muzikanten uit de provincie in samenwerking met poppodium de Meester worden opgeroepen hún ode aan de vrijheid te laten horen. De winnaar speelt op 5 mei op het hoofdpodium.  

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op www.5mei.nu.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto