Ambassadeurs van de Vrijheid Suzan & Freek. (Foto: Eva Captures)
Ambassadeurs van de Vrijheid Suzan & Freek. (Foto: Eva Captures)

Artiesten hoofdpodium Bevrijdingsfestival Flevoland bekend

Uit

ALMERE -  Na twee jaar afwezigheid is het Bevrijdingsfestival Flevoland dit jaar weer terug op 5 mei in Almere Centrum. De komende weken wordt door de organisatie nog hard gewerkt aan allerlei inhoudelijke en muzikale onderdelen, maar zaterdag werden alvast de ‘grote namen’ bekend gemaakt. Zo zullen onder andere Rolf Sanchez, Suzan en Freek, Antoon en Rondé op het hoofdpodium te zien zijn. 

Suzan en Freek zijn dit jaar ‘Ambassadeur van de vrijheid’ en komen per helikopter naar Flevoland. In slecht drie jaar tijd werden zijn een van Nederlands meest gedraaide en populaire artiesten met een aantal grote hits en een uitverkochte tournee.

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Samen met zijn band The Latin Society zorgt hij voor een zonnige en dansbare afsluiter van het festival.

Antoon scoorde drie hits in de Top 50 met ‘Hallo’, ‘Hyperventilatie’ en ‘Hotelschool’. Een grote fan-schare en miljoenen maandelijkse streams leidden tot een overvolle festivalagenda. Rondé heeft op dit moment een grote hit met ‘Hard To Say Goodbye’ en maakt verfrissende eigentijdse popmuziek.

Verder zijn er optredens van onder andere Paul Sinha (nu een tophit met ‘Nieuwbouwwijk’), spelen de Rootsriders de grootste Bob Marley hits en zorgen The Euros voor een meezingfeest.

Muzikaal programma op terrassen in centrum

Winkeliersvereniging OVSA zorgt dit jaar voor een muzikaal programma op de terrassen van zowel het Belfort als de Grote Markt, Met diverse optredens van o.a. een Cubaanse band, een Doe Maar tribute en een programma waarin dj Jeroen Hamer diverse Nederlandstalige gasten ontvangt zoals Danny Nicolay, Mario Broerse en Vince Collet. De komende weken komen er nog artiesten bij.
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Provincie Flevoland, Almere Centrum (OVSA), Almere City Marketing, Omroep Flevoland, Sena Performers en vele anderen.

Meer info op de website www.5mei.nu

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto