Afbeelding

Dag van de Oude Muziek in Kunstlinie

Uit

Dag van de Oude Muziek in Kunstlinie

STAD - Goede Rede Concerten presenteert zaterdag 20 mei de Dag van de Oude Muziek in Kunstlinie. Van 12:00 tot 17:00 uur zijn er concerten van bekende ensembles, maar ook kleine concertjes, een zang­workshop, demonstraties en mooie verhalen over de muziek en de oude instrumenten. 

Een hele middag muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok. Muziek uit het Europa van 800 tot 300 jaar geleden, hoe klinkt dat? Van Hildegard van Bingen tot Johan Sebastiaan Bach, van John Dowland tot Dario Castello. Gezongen en gespeeld op oude instrumenten zoals luit, blokfluit, traverso, barokviool en klavecimbel. 

Officiële opening

Om 12.00 uur wordt de dag officieel geopend door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning. Hij is een grote stimulator van klassieke muziek in Flevoland en heeft ook de concerten van Organisatie Oude Muziek naar de provincie gehaald. Het openingsconcert wordt verzorgd door het Almeerse ensemble Black Pencil. Daarna zijn er bijdragen van Marion Boshuizen, Amuse Vocale, Job ter Haar, Jeroen Spitteler, Apollo Ensemble, Nathalie Mees & Wouter Lucassen, Ensemble Hermes, Annemieke Hereijgers, Castello Consort en Brisk.Om 16.00 uur speelt het Belgische ensemble Musica Gloria het slotconcert.

Markt

Er is ook een ‘markt’ met veel verschillende oude muziek, informatie van onder andere de Organisatie Oude Muziek, het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds, de musici, cd-verkoop, horeca. In de hal en benedenzalen van Kunstlinie.

Zangworkshop Polyfonie

Om 13.30 uur is er een workshop Polyfonie zingen uit de handschriften.  Hoe zong men de polyfonie in die tijd van vóór 1600 waarin ze ontstond? Hoe zag die muziek eruit? Uit wat voor een notenschrift zong men? Samen met een aantal zangers van Ensemble Hermes en artistiek leider Jeroen Spitteler kan men dit zelf ervaren. 

Kaarten

Entree 18,50 euro, t/m 18 jaar 5 euro. Bezoek één van de concerten of blijf de hele dag (de prijs blijft hetzelfde). Kaarten zijn te bestellen via kunstlinie.nl of 036- 8455555.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto