(Foto: B.J. Floor)
(Foto: B.J. Floor)

TOP Almere en Theaterorkest AJSO spelen ‘Dromen van Licht’

Uit

ALMERE - TOP Theaterproducties Almere en het Theaterorkest van het AJSO presenteren samen een nieuwe grote show in de Kunstlinie (28 Mei) en in Corrosia (11 Juni). ‘Dromen van Licht’ is een productie met een verrassende muziekkeuze, via Kurt Weil en Berthold Brecht naar Irving Berlin en Stephen Sondheim. 

Artistiek leiders Hans Welle van het Theaterorkest en Dick Schaar van TOP zijn verheugd om na een lange tijd weer eens de koppen bij elkaar te brengen om een nieuw programma te maken. Natuurlijk doen er, zoals altijd, weer een keur van Almeerse artiesten aan mee: zanger Ruben Anthony als speciale gast, maar ook het Koor Multiple Voices en het Kinderkoor Grandi Piccoli.  Verder brengt ook het Ensemble van TOP weer een keur aan zangers en dansers op het toneel, waaronder Hendrina van de Pangaart, Madelon Beute, Anna Homburg, Jos Timmerman, Rolf van Rijsbergen, Joost van Tongeren en vele anderen. De choreografie is in handen van Sabine Bulder.

Het verhaal begint in het Londen van de dertiger  jaren waar dochter Polly Peachum samen met haar ouders donkere tijden beleven. Polly is verlieft op een totaal verkeerde man, en moeder Peachum weet daar wel raad mee, wat overigens niet echt goed werkt (De Dreigroschen Suite van Kurt Weil).

Moeder Peachum belandt in de gevangenis (Tralie Tango), waar Vader haar uit weet te bevrijden en gedrieën vluchten ze naar Parijs (Moulin Rouge). Hier vindt Polly ook niet waar ze naar op zoek is, waarna Vader Peachum een plan oppert om naar Amerika te gaan. En zo belanden ze in een Wild West Show van Buffalo Bill en ontmoet Polly Frank Butler de ster van de show (Annie get your Gun). Langzaam komt er wat licht en kleur in het leven van Polly en samen met Frank en haar ouders keert ze terug naar Parijs waar ze op een klein eilandje in de Seine tot rust komen (Sunday van Stephen Sondheim).

Een voorstelling met prachtige kostuums en geweldige muziek. Beide shows worden gespeeld op een zondagmiddag om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Kunstlinie en Corrosia.

Het Theaterorkest van het AJSO onder leiding van Hans Welle. (Foto: B.J. Floor)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto