Afbeelding

Eropuit in de Almeerse natuur

Uit

ALMERE - Almere is een groeistad, maar Almere is waarschijnlijk óók de meest groene stad van Nederland. Waar je ook in de stad bent, overal is er natuur om de hoek. Van een sloot of vaart vol waterleven, tot een park, een bosje of een volwaardig natuurgebied.

Het Flevo-landschap is de natuurorganisatie die ruim 35 gebieden beheert in de provincie Flevoland. Veel van die gebieden liggen in zuidelijk Flevoland in en rondom Almere. En of je nu een frisse neus wilt halen, een rondje wilt fietsen in het groen of een zeearend wilt spotten, het kan in de gebieden van Het Flevo-landschap. Voor elk wat wilds!

Wandelen langs scheepswrakken

Stadsbos Pampushout tussen Almere Noorderplassen en Almere Poort heeft een roerig verleden. In de bodem liggen scheepswrakken uit de tijd van de Zuiderzee. Aan de wrakpaal zie je deze schepen nog in het landschap liggen. Dat maakt een ommetje door dit prachtige stadsbos extra bijzonder.

Pampushoutpad

Ken jij de bomen van Flevoland? Je ziet ze vrijwel allemaal langs het Pampushoutpad: beuken, populieren, eiken, esdoorns en nog veel meer soorten. Tussen de boomtoppen klinkt het gezang van de tjiftjaf, roodborst en winterkoning.

Kunst in het landschap

Hou je van kunst? Dan is het goed om te weten dat Flevoland de hoogste dichtheid landschapskunst ter wereld herbergt. Ook in de gebieden van het Flevo-landschap vind je een aantal landschapskunstwerken. Gewoon buiten in de natuur! Trek dus je wandelschoenen aan of stap op de fiets en bezoek zo’n indrukwekkend groot kunstwerk.

Gratis beleefkaart

Benieuwd? Kijk dan op www.voorelkwatwilds.nl voor meer informatie of routes. Vraag meteen de gratis beleefkaart aan voor nóg meer groene uit-tips in zuidelijk Flevoland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto