Egon Kracht. (Foto: Sanne Schouwink)
Egon Kracht. (Foto: Sanne Schouwink)

Mattheus Passion à la Kracht in Cultuurhuis Buiten

Uit

BUITEN - De Almeerse componist Egon Kracht maakte een instrumentale bewerking van de  Mattheus Passion. Bachs meesterwerk á la Kracht is op zondag 24 maart te horen in Cultuurhuis Almere Buiten. Kracht en The Troupe spelen het eigenzinnige muziekstuk in een bijzondere bezetting, met speciale gast Sjoerd van Ravenzwaaij op banjo.

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Egon Krachts Mattheus Passion in première ging. Hetbleek het startschot te zijn voor talloze bewerkingen, waarmee het taboe doorbroken was om aanhet heiligste huisje van de klassieke muziek te komen. Kracht brengt met zijn uitvoering de Mattheus Passion terug tot de essentie en dat levert een korte, maar krachtige en vooral levendige interpretatie op. Met respect komen alle thema’s uit het meesterwerk aan de orde.

Kracht begon in 2002 zijn experiment met de vraag wat er van het spirituele karakter van de Mattheus overblijft als je de tekst weglaat en de verhalende zanglijnen worden overgenomen door de instrumenten uit het orkest. Het helpt als je de Mattheus Passion een beetje kent.

Mattheus Passion 2024 door Egon Kracht & the Troupe: Ruben Drenth (bugel), Michiel van Dijk (saxofoon en klarinet), Noortje Braat (viool), Bokke Rypma (gitaar), Jakob Klaasse (orgel), Sjoerd van Ravenzwaaij (banjo) en Egon Kracht (contrabas).

Zondag 24 maart om 15.00 uur in Cultuurhuis Buiten. Kaarten via www.cultuurhuisalmerebuiten.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto