(Illustratie: Lisa van Winsen)
(Illustratie: Lisa van Winsen)

ArtPlayground opent speelexpo Sankofa in Kunstlinie

Uit

STAD - In Kunstlinie is vanaf donderdag 25 april tot en met zondag 28 juli de nieuwe speelexpo Sankofa: De Wereld van Boebalas (0 – 8 jaar) te bezoeken. Een licht en vrolijk reisverhaal dat met alle kleine bezoekers teruggaat naar de West-Afrikaanse roots. Dit gebeurt door de mooie plek waar tot slaaf gemaakten vandaan kwamen te belichten en de verbinding op te zoeken met verschillende elementen uit de West Afrikaanse cultuur. Door terug te gaan en te halen wat ooit zonder enige keus achtergelaten is; ‘Sankofa’.

De speelexpo wordt gerealiseerd door ArtPlayground, Deze organisatie, met 15 jaar ervaring vanuit het Huis van Aristoteles in Amsterdam, vestigt zich in de leegstaande Gateway Diner in het Almeerse Beatrixpark. Zij creëren educatieve speelruimte voor de jeugd, waar verschillende kunstdisciplines en kennisgebieden worden geïntegreerd.

‘De Boebalas’

Met een bezoek aan Sankofa stap je letterlijk in het boek ‘De Boebalas’ van Nancy Bosmans met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen. In het boek laat het ‘vrolijke monster De Boebalas’ op een avontuurlijke wijze kinderen kennis maken met de smaken en andere elementen uit West-Afrika, Ghana. De speelexpo brengt dit allemaal tot leven: proeven en ruiken in de keuken van oma, samen winkeltje spelen op de markt, verstoppen onder moeders rokken, prachtige Ghanese Adrinkra tekens ontdekken en okra zaadjes planten voor de toekomst. Alle elementen zijn direct verbonden met de thematieken van de Trans-Atlantische slavernij. Zo ontdekken kinderen samen met de altijd goedlachse Boebalas wat ooit was en wat nu nog is.  

Tentoonstelling ‘Stille wateren’

De wereld van Boebalas is speciaal gemaakt voor families met jonge kinderen tot 8 jaar, aanvullend op de tentoonstelling ‘Stille wateren’. Stille Wateren vertelt het verhaal over ons gezamenlijk slavernijverleden en de impact hiervan op de huidige samenleving. Met bijzondere aandacht voor de verbinding met Flevoland en de omliggende wateren. Beide exposities zijn apart van elkaar of samen te bezoeken.

Meer informatie en tickets via kunstlinie.nl

(Illustratie: Lisa van Winsen)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto