Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Verhuizing Lidl Kruidenwijk is noodzaak

Wonen

Door Marcel Beijer

KRUIDENWIJK – De verhuizing van de Lidl-supermarkt in Kruidenwijk is bittere noodzaak. De huidige supermarkt aan het Saffraanplein is te klein om rendabel te blijven waardoor de kans bestaat dat de supermarkt op den duur de deuren moet sluiten.

Dat zei wethouder Maaike Veeningen donderdagavond tijdens de Politieke Markt waar de gemeenteraad vergaderde over de beoogde verhuizing van de supermarkt naar het braakliggende stukje grond aan de Oreganoweg/Wisselweg. De wethouder heeft met de Lidl al een overeenkomst daartoe gesloten, al is dat onder voorbehoud van goedkeuring gemeenteraad, zei ze.

Het ziet er naar uit dat de raad akkoord zal gaan met het plan, al waren er donderdagavond wel de nodige vragen. Zo vroegen partijen zich af waarom het college gekozen heeft om bij de supermarkt ook negentig woningen in de vrije sector te bouwen, en geen sociale woningbouw. Volgens Veeningen heeft dat te maken met de samenstelling van de wijk, waar al veel sociale woningbouw is. De gemeente wil liever een mix van woningen in wijken.

Spoordreef

Een aantal raadsleden vond het jammer dat de Lidl van het Saffraanplein verdwijnt en vroeg zich af of een locatie, zo pal langs de Spoordreef, wel wenselijk was. Dat zal immers leiden tot meer bezoekers van andere wijken. De Spoordreef maakt bovendien ter hoogte van de Oreganoweg een gemene bocht die al vaker tot gevaarlijke situaties leidde. Volgens Veeningen zal er nadrukkelijk naar die verkeerssituatie gekeken worden, mede ook omdat er al plannen zijn om de Spoordreef te versmallen.

Op deze plek moet de nieuwe supermarkt en de woningen komen. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto