Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Triade bouwt woon- en werkplekken in Buiten

Wonen

SIERADENBUURT – De plannen voor het nieuwe, nog te bouwen, zorgcomplex van Triade aan de Sieradenweg in Almere Buiten krijgt steeds meer vorm. De zorgorganisatie gaat 72 woon- en werkplekken bouwen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dinsdag werd een kleinschalige coronaproof informatiebijeenkomst gehouden in buurtcentrum De Cartoon voor de buurtbewoners van de Sieradenbuurt. “Ik ben blij dat we elkaar kunnen zien, dat we uitleg kunnen geven over onze plannen en jullie vragen persoonlijk kunnen beantwoorden, “aldus bestuurder Afien Spreen tijdens de informatieavond. De eerder georganiseerde inloopavond op 19 maart moest vanwege de coronacrisis worden geannuleerd. Als alternatief werden de ontwerpschetsen van de nieuwbouw via een informatiekrant huis aan huis bezorgd.

Activiteiten in werkschuur

Tijdens de goed bezochte informatieavond kregen de buurtbewoners een presentatie van het ontwerp. Het ging o.a. over de verschillende woonvormen en appartementen, over de dagelijkse activiteiten voor bewoners in de speciaal daarvoor ontworpen werkschuur, de keuzes van kleuren en bouwmaterialen. Bouwbedrijf Lithos vertelde over tal van praktische zaken die horen bij een dergelijk groot bouwproject. Van werktijden, aan- en afvoer van materialen tot veiligheidsmaatregelen in het verkeer en op het terrein.

Sociaal projectleider Arjen de Vries van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed werkt tijdens dit project aan een samenwerking met de buurt. “Zo zijn er al diverse ondernemers vanuit de wijk die diensten willen gaan leveren voor dit bouwproject, zoals advieswerk op ecologisch gebied, houten meubelen, textiel en sportlessen. We bouwen samen met de buurt”, aldus Arjen de Vries aan het eind van de bijeenkomst.

Volgens de planning begint de bouw direct na de zomervakantie van dit jaar. Naar verwachting kan de nieuwbouw eind 2021 in gebruik worden genomen.

Impressie van het nog te bouwen zorgcomplex aan de Sieradenweg. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant