Op het middenterrrein werd een boom geplant. (Foto: aangeleverd)
Op het middenterrrein werd een boom geplant. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe buurt De Stripmaker officieel geopend

Wonen

STRIPHELDENBUURT - Met het planten van de eerste boom in de binnenhof is vorige week de nieuwe buurt De Stripmaker in Almere Buiten officieel geopend door wethouder Julius Lindenbergh. De woningen vormen een moderne leefomgeving die plaats biedt aan 112 sociale en middeldure huurwoningen.

“We zien in onze prachtige stad veel vraag naar woningen”, zei Lindenbergh. “We willen daarom bouwen, maar zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Ik ben blij met dit nieuwe bijzondere wijkje met huizen voor verschillende doelgroepen. De fraaie woningen met de kwaliteit die bij Almere hoort en met veel groen rondom zijn een echte aanwinst voor onze stad.”

Woonbuurt

De Stripmaker is een nieuwe woonbuurt, vlakbij de Oostvaardersplassen. In totaal staan in De Stripmaker 112 duurzame woningen in meerdere woningtypes, zoals portiekwoningen, appartementen, Rug-aan-Rug woningen en eengezinswoningen, waarvan 24 eengezinswoningen zijn bestemd voor de middenhuur, de resterende 88 woningen en appartementen worden verhuurd voor een sociale huurprijs. Door de grote variatie in woningtypes en woningen is De Stripmaker bereikbaar voor een brede doelgroep.

Hoeves 

De Stripmaker is ontworpen de Inbo architecten. De architectuur is geïnspireerd op Franse industriële hoeves. De maat en de schaal hiervan sluiten goed aan op de locatie van De Stripmaker. De woningen en het appartementencomplex zijn gesitueerd rondom een centraal groen binnenterrein, waar straks ruimte is voor ontmoeting en recreatie. Het ontwerp kenmerkt zich door goede metselwerkarchitectuur, waarbij de buitenzijde van het plan donkerder van toon is en aan de binnenzijde rondom het hof lichter. Er is gewerkt met witte accentvlakken die een moderne vertaling zijn van de vakwerken van boerderijen. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto