(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Shutterstock

Documentaire over gelukkig oud en zelfstandig wonen in Almere

Wonen

ALMERE – Het Ouderenwerk van De Schoor heeft in samenwerking met regisseuse Brenda Leusink een documentaire gemaakt voor senioren, mantelzorgers en netwerkpartners in Almere: ‘De sleutel tot gelukkig oud en zelfstandig wonen.’

Gelukkig oud en zelfstandig blijven. Een doel voor velen, maar een realiteit die helaas niet voor iedereen is weggelegd. In deze documentaire, gefilmd in Almere, brengt het ouderenwerk van De Schoor de huidige situatie in beeld. Waar lopen senioren tegenaan? Wat missen zij? Hoe zouden zij het liefst willen wonen? Wat gebeurt er als men kwetsbaarder wordt? Ook gaat de documentaire in op de impact van de huidige (on-)mogelijkheden van de woningmarkt op het leven van senioren. Daarnaast komen er experts aan het woord die bijdragen aan oplossingen en worden ideeën aangereikt voor stappen die senioren kunnen zetten.

Tijdig nadenken over woonwensen

“Het doel van de film is om zelfstandig wonende senioren en hun netwerk meer bewust te maken van het tijdig nadenken over wensen met betrekking tot levensloopbestendig wonen”, vertellen ouderenwerkers Claudia Severs en Soraya Koning van De Schoor. “We willen laten zien welke mogelijkheden er zijn, welke stappen ze kunnen nemen en hen inspireren met praktijkverhalen. Daarnaast is de film een informatief naslagwerk voor betrokken partners in het sociaal domein en rondom wonen.” 

Première in De Glasbak

De première is woensdag 10 november van 11:00-14:00 uur in De Glasbak aan de Lierstraat 21. Daarna wordt de film vertoond in diverse buurtcentra. Daaraan gekoppeld vinden ook informatiemarkten plaats.

Overige locaties:

-Filmwijkcentrum, Walt Disneyplantsoen 76/78: maandag 15 november 14.00 - 16.00 uur.

-Buurtcentrum De Inloop, ‘s Hertogenboschplein 8: woensdag 17 november 14:00 - 16:00 uur.

-Buurtcentrum De Ruimte, Nimfenplein 1: donderdag 18 november 14:00 - 16:00 uur.

-Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28: dinsdag 23 november 11:00 - 13:30 uur.

-Kerkcentrum Goede Rede, Kerkgracht 60: donderdag 25 november 10:00 - 13:00 uur.

Wie de documentaire wil zien, kan zich aanmelden via www.deschoor.nl/documentaire of bellen naar 036-5278500. Meer informatie? Mail Soraya Koning: skoning@deschoor.nl, of Claudia Severs: csevers@deschoor.nl. Via de genoemde link is ook een trailer van de film te zien.

Uit de krant