Almere kleurt knalrood. (Foto: Ortec)
Almere kleurt knalrood. (Foto: Ortec)

Afkoeling woningmarkt zet door, niet in Almere

Wonen

ALMERE - In februari zijn de woningprijzen landelijk gestegen met 0,5%. Dat is veel minder hoog dan de maanden ervoor. In Almereis de stijging met 1,16% beduidend hoger dan landelijk.

Dat blijkt uit de maandelijkse monitor van Ortec Finance dat steeds sterkere aanwijzingen ziet dat er een kentering gaande is op de woningmarkt. Niet alleen het aantal transacties is al een aantal maanden op rij lager, ook de prijzen vlakken af. Het aantal gemeenten met een prijsdaling loopt deze maand op naar 32.

Knalrood

Almere kleurt op de kaart van Ortec nog knalrood. Dat betekent dat de huizenprijzen er meer stijgen dan het landelijk gemiddelde.
Specifieke percentages zijn voor Almere niet bekend, wel voor de provincie als geheel. De provincie kleurt oranje: de prijzen stijgen bovengemiddeld, maar dus het hardst in Almere.
In het algemeen stegen in Flevoland de huizenprijzen met 0,9%. Appartementen stegen het hardst: 0,99%, gevolgd door rijtjeshuizen met 0,91%. Vrijstaande woningen gingen met 0,8% omhoog. Twee-onder-een-kappers stegen relatief het minst hard: 0,78%.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto