Waterstate werd woensdag opgeleverd (Foto: aangeleverd)
Waterstate werd woensdag opgeleverd (Foto: aangeleverd)

Seniorenflat Waterstate opgeleverd

Wonen

WATERWIJK – De seniorenflat Waterstate aan de Schelvisstraat in Waterwijk is afgelopen woensdag opgeleverd. Daarbij was ook wethouder Julius Lindenbergh en directeur Ajran Deutekom van woningcorporatie GoedeStede aanwezig.

De bouw van de seniorenflat heeft flink wat voeten in de aarden gehad. Bewoners van Waterwijk waren enorm boos omdat de inspraak niet naar behoren was geweest. Tijdens een bespreking op de Politieke Markt liepen de bewoners demonstratief de vergadering uit. De gemeente gat uiteindelijk toe dat er steken waren laten vallen bij de participatie. Er werd alsnog een inloopbijeenkomst georganiseerd zodat omwonenden mee konden praten over het ontwerp van het pand van vijf etages. Dat kon echter maar op drie punten: de kleurstelling, de verkeersituatie en de aanleg van het groen rond het pand. Na veel discussie werd besloten de flat niet vijf, maar vier etages hoog te bouwen. 

28 woningen

De flat is nu opgeleverd en telt 28 seniorenwoningen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat bij een groot deel van de appartementen voorrang is verleend aan bewoners van de Waterwijk zelf, zodat ze in hun vertrouwde wijk kunnen blijven wonen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto