Het veld aan de Youri Egorovweg (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het veld aan de Youri Egorovweg (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Muziekwijkers blijven tegen bebouwing veldje

Wonen

MUZIEKWIJK – De woningnood in Almere is hoog, maar als de gemeente met bouwplannen komt gaan de hakken bij omwonenden in het zand. Maandag waren bewoners van Muziekwijk tijdens een informatieavond duidelijk: geen bebouwing op het veldje bij de Youri Egorovweg. 

De gemeente wil op het grasveldje tussen de wijk en de Hoge Ring bijna 200 sociale huurwoningen bouwen voor starters, waaronder ook thuisloze jongeren. De circa 150 aanwezigen in de naastgelegen Bonifatiuskerk lieten duidelijk horen tegen de bebouwing te zijn. De voorstellen van de gemeente werden door de meeste aanwezigen allemaal verworpen. Er was slecht enthousiasme voor hun eigen voorstel: geen bebouwing. 

Ongenoegen

Het was niet de eerste keer dat de bewoners in het verweer kwamen. In april vorig jaar lieten zij tegenover de gemeenteraad al hun ongenoegen blijken. Daartegenover stond ook de inbreng van een moeder wiens 23-jarige dochter snakt naar eigen woonruimte. De bijeenkomst van maandagavond maakt de keuze voor de gemeenteraad ingewikkelder. Uiteindelijk zal daar de knoop moeten worden doorgehakt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto