Het veld aan de Youri Egorovweg (Foto: Fred Rotgans)
Het veld aan de Youri Egorovweg (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

(Toekomstige) bewoners Youri Egorovweg blijven in ongewisse

Wonen

MUZIEKWIJK – De bewoners van de Youri Egorovweg in Muziekwijk blijven nog even in het ongewisse of er op het grasveld tussen hun straat en de Hogering 200 woningen worden gebouwd. Maar datzelfde geldt ook voor de (thuisloze) jongeren en starters die naarstig op zoek zijn naar een woning en dolgraag hun overburen willen worden.

Door Marcel Beijer

De gemeente wil op het grasveldje 200 woningen bouwen, de bewoners zijn daar fel tegen. Een petitie leverde ruim 800 handtekeningen op. Twee weken geleden lieten zeven insprekers hun ongenoegen blijken aan de gemeenteraadsleden. Vorige week was er een informatiebijeenkomst waar de bewoners nogmaals in gesprek gingen met de raadsleden en wethouder Froukje de Jonge. Ook donderdag, tijdens de Politieke Markt, droegen opnieuw zeven insprekers argumenten aan waarom het veldje groen moet blijven, zoals in de bestemmingsplannen staat. Ze voelen zich vooral overvallen door de plannen en willen de situatie houden zoals die nu is of het veldje zelfs opwaarderen tot park of rosarium.

Ander geluid

Donderdag waren echter ook drie insprekers aanwezig die een ander geluid lieten horen: twee van de stichting Surant die ex-gedetineerden een nieuwe kans in de samenleving biedt en een moeder wiens 23-jarige dochter snakt naar woonruimte om haar eigen leven te kunnen leiden en daar begeleiding bij nodig heeft.

Onduidelijk

Na twee vergaderavonden is het voor beide partijen nog volstrekt onduidelijk welke kant het balletje in de gemeenteraad op gaat rollen. Veel partijen hebben nog vragen en sommige partijen hebben nog geen kans gehad zich uit te spreken. Wel duidelijk is dat de rechtse partijen VVD, PVV en Forum voor Democratie de kant van de huidige bewoners kiezen.

Uit de krant