Alex Pastoor. (Foto: Fred Rotgans)
Alex Pastoor. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Alex Pastoor vertrekt bij Almere City FC

Sport

ALMERE - Aan de succesvolle samenwerking tussen hoofdtrainer Alex Pastoor en Almere City FC komt na dit seizoen een einde. Pastoor is hoofdverantwoordelijk voor de grootste sportieve successen tot nog toe in de prille historie van de jongste BVO van Nederland.

“Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen. Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers”, verklaart Pastoor. “Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan.”

Eredivisie

In januari 2022 nam Pastoor het roer over in sportief magere tijden. In die periode stond de huidige eredivisionist zelfs even onderaan de ranglijst in de KeukenKampioen Divisie. Er volgde echter een snel herstel en City deed dat seizoen uiteindelijk nog tot op de laatste speeldag mee om een plek in de play-offs. Een jaar later en met een grotendeels vernieuwde selectie speelde City zich onder leiding van Pastoor naar een knappe derde plaats op de eindranglijst. Via een aantal historische play-off wedstrijden bereikte de club de Eredivisie. Nieuw voor City, maar niet voor de Amsterdamse oefenmeester. Het was voor hem de derde promotie als trainer. Eerder bracht hij de twee Rotterdamse clubs Sparta en Excelsior naar de Eredivisie. 

Spraakmakende speelwijze

In die Eredivisie manifesteert Almere City FC zich uitstekend mede dankzij een spraakmakende speelwijze. Rechtstreekse handhaving is daardoor binnen handbereik, hetgeen een prachtig eindspel zou zijn van het ‘tijdperk Pastoor’.  Algemeen directeur John Bes neemt met een lach en traan afscheid van Pastoor. “Ik ben trots op het avontuur dat we destijds samen zijn aangegaan en zal Alex voor altijd dankbaar blijven dat hij Almere City FC aan de sportieve status heeft geholpen die het mijns inziens verdient”, reageert Bes.

Technisch manager Johan Hansma: “Alex heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en de prachtige sportieve successen van Almere City FC en laat een technische blauwdruk achter waar wij verder op kunnen doorbouwen. Ik kijk terug op een zeer fijne samenwerking en ik wens Alex en zijn gezin het beste voor de toekomst.” 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto