(Foto: Ron Baltus)

Almere City FC in linkerrijtje na zege op Sparta

Sport

ALMERE - Het duel tussen de oudste en de jongste profclub, Sparta Rotterdam tegen Almere City FC, werd zondag gespeeld in het ruim 100 jaar oude stadion ‘Het Kasteel’. De ploeg van Alex Pastoor boekte er een 1-2 zege tegen de Spartanen en zette daarmee de ongeslagen reeks van nu vijf duels voort.

Van een vlijmscherpe aanval kwam het van beide ploegen in de eerste tien minuten niet. Almere City leverde echter wel prima werk af en beloonde zich daar uiteindelijk mee in de twaalfde minuut. Na een strakke voorzet van Manel Royo wist Sparta-keeper Nick Olij de bal niet te klemmen, waardoor Thomas Robinet de bal zo achter de doelman in het net kon werken en de Almeerders al vroeg op voorsprong stonden.

Na de goal was het bij beide doelen rustig. Kansen werden er weinig gecreëerd en het was vooral City dat veel aan de bal was. Het eerste echte gevaar van rood-witte kant kwam na een goed half uur. Het schot ging weliswaar over, maar de eerste waarschuwing was er. Een tweede kans kwam niet veel later, toen Tobias Lauritsen de bal met een boogje net over het doel van Nordin Bakker werkte.

Buitenspel

Het was Kornelius Hansen die de eerste kans van de tweede helft creëerde voor de Almeerders, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. En niet kort daarna wist Sparta op de counter wel heel dicht bij het doel te komen. Het is een kat-en-muis-spel in de eerste tien minuten van de tweede helft. Een flink aantal kansen vliegt om de oren bij de Almere keeper. Na een prachtige voorzet van Yoann Cathline wist  Kornelius Hansen de bal achter Nick Olij te koppen en daarmee het verschil op twee te zetten. Met een prachtige achterwaartse salto vierde hij deze belangrijke tweede goal. Daarna zakte Almere in en dat resulteerde in kansen voor de Rotterdammers. Na een goede voorzet kwam de bal recht voor de voeten van Spartaan Joshua Kitolano en deze keer heeft Bakker geen kans tegen het schot. Er volgenden nog tien lange en spannende minuten, maar City wist, mede dankzij nog een prachtredding van Bakker, de drie punten over de streep te trekken.

Een blik op de ranglijst leert dat Almere City FC voor het eerst in het linkerrijtje van de Eredivisie plaatsneemt. Een flinke vertrouwensboost richting Ajax-thuis.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 15 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51