(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)

Almere City FC wint uit van De Graafschap

ALMERE - Almere City FC heeft vrijdag met 1-2 gewonnen van De Graafschap. Mede door toedoen van invaller Anthony Limbombe kwam de ploeg van Alex Pastoor terug van een 1-0 achterstand. Voor het eerst in zeventien seizoenen boekten de Almeerders een overwinning in Stadion De Vijverberg.

In de eerste tien minuten was het De Graafschap dat het spel probeerde te maken, maar Almere City FC dat op de kansen loerde. Een fraaie voorzet van de blauw-witte Alexander Büttner veranderde die status-quo. Het was een voorzet uit het boekje, waarop Charlison Benschop de bal binnentikte en Almere City FC op achterstand zette.

Daarna kwam Almere City FC niet meer in het spel. Na 35 minuten zat het basisdebuut voor Niciano Grootfaam er op. Hij werd opgeofferd voor een strategische wissel, waarbij het verdedigende blok doorschoof om plaats te maken voor een aanvallende impuls in de vorm van Anthony Limbombe.

Twintig minuten na de rust leek er voor Almere City FC geen doorkomen aan. Totdat Limbombe een voorzet van links het strafschopgebied ingooide, waarbij een inglijdende verdediger de bal met de hand beroerde. Net als tegen FC Eindhoven was een penalty de enige juiste strafmaat. Met een simpele beweging zette Jeredy Hilterman een sprintende Limbombe vrij voor keeper Jurjus. Onberispelijk schiet hij de 1-2 binnen en brengt hij het uitvak in extase.

De laatste minuten van het duel regende het corners voor de blauw-witten, tot scheidsrechter Stan Teuben na 94 minuten het bevrijdende laatste fluitsignaal gaf.

Almere City FC heeft nu vrij in het interlandweekend om van de overwinning te genieten, maar ook om zich keihard voor te bereiden op de rest van de competitie. Aankomende donderdag speelt de ploeg elders in Nederland een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het competitietreffen met Roda JC op 30 september. Kaarten voor het thuisduel tegen Roda JC zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.