Robinet, hier in actie tegen FC Twente, scoorde de winnende treffer tegen RKC Waalwijk (Archieffoto: Fred Rotgans)

Eerste thuiszege in eredivisie voor Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft na een overwinning op RKC Waalwijk zaterdagavond (1-0) zeven punten uit de laatste vier duels gehaald en maakte een flinke sprong op de ranglijst.

De Almeerders speelden tegen de Waalwijkers een zeer behoorlijke wedstrijd en hadden al vroeg in de wedstrijd de score kunnen openen. Dat gebeurde echter pas in de dertigste minuut toen spits Thomas Robinet in de doelmond een voorzet van Hansen binnentikte. Daardoor gingen de Almeerders, voor het eerst dit seizoen, met een voorsprong naar de thee.
In de tweede helft waren er kansen op de 2-0 voor Van La Parra en Resink. De Almeerders zetten de Waalwijkers flink onder druk maar tot een grotere marge leidde dat niet.
Omdat de 2-0 niet wordt gemaakt, werd het toch nog spannend. RKC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wederom bewees Nordin Bakker zijn waarde als sluitpost waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Daarmee hebben de Almeerders, na de zege van vorige week in Utrecht, de maximale punten in twee wedstrijden gehaald.
Het team van Alex Pastoor heeft nu een weekje vrij vanwege de interlandweek. Op zaterdag 21 oktober speelt Almere City FC uit tegen N.E.C. Nijmegen. De week daarna is er een groot Oktoberfest bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.