René Eekhuis. (Foto: aangeleverd)
René Eekhuis. (Foto: aangeleverd)

Raadslid Respect Almere laat verstek gaan

Politiek

ALMERE – Raadslid René Eekhuis van Respect Almere is al een aantal vergaderingen van de gemeenteraad niet op komen dagen. Eekhuis zegt andere verplichtingen gehad te hebben.

De langere absentie van Eekhuis is opmerkelijk, juist omdat er in de gemeenteraad de laatste weken belangrijke onderwerpen op de agenda stonden. Zo werd gedebatteerd over de omstreden verslaafdenvoorziening die mogelijk in Oosterwold komt, de bestuurscrisis, de penibele financiële situatie van de stad, de derdelanders die de stad uit moesten en de vorming van een nieuw college. Eekhuis geeft wel aan met verkenner Peter den Oudsten daarover gesproken te hebben.

Stemrecht

Fractieassistent Pim van Kesteren van de partij was wel bij een aantal vergaderingen aanwezig, maar in de eenmansfractie van Respect Almere is Eekhuis de enige die stemrecht heeft.
Eekhuis, die horecaondernemer in Amersfoort is, draagt desgevraagd als argument aan momenteel heel druk te zijn met zakelijke beslommeringen. Ook is hij onlangs opa geworden. ‘Dit jaar word ik 70 en zal dus ook gaan inzetten naar een nieuwe situatie.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto