(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Eigenaar mysterieus notitieboek gevonden

Algemeen

ALMERE – De eigenaar van het mysterieuze notitieboek, dat twee maanden geleden werd gevonden bij het Cultuurhuis Almere Buiten, is opgespoord. De eigenaar is Diana Guzijan die in Amerika woont.

Door Marcel Beijer

“Wat een verhaal, ik loop al uren met een ongelooflijk blij hoofd rond”, laat Guzijan weten. “Ik woon al een paar jaar in Amerika en doe momenteel onderzoek bij de George Mason Universiteit in Virginia naar kunstbeleving.”
In maart was ze op bezoek bij vrienden en familie in Nederland. “Op een dag werd ik op de parkeerplaats bij het Cultuurhuis opgehaald door een vriendin. Ik heb daar toen mijn schetsboek laten liggen.”
Guzijan baalde daar enorm van. Ze belde met het hotel waar ze verbleef, met de NS en op speciale websites: maar niemand kon haar helpen. “Ik had het eigenlijk ook al opgegeven.”

Mysterieus

Vorige week publiceerde deze krant over het notitieboek dat werd bezorgd bij het Cultuurhuis en waar bijzondere tekeningen en mysterieuze teksten in staan. Dat artikel werd opgevangen in Amerika. “Mijn collega Don Russell liet mij een e-mail zien van iemand uit Nederland met het artikel. Vol verbazing zag ik op zijn telefoon mijn eigen tekening. Waanzinnig.”
De vondst bleek te danken aan het intensieve speurwerk van de Almeerse Dounia Carels die uiteindelijk de link wist te leggen met Guzijan. Ze had de artikelen uitgezocht, de mailtjes verstuurd en daarmee de Amerikaanse op kunnen sporen.

Wat is er nu precies te zien?

De kunstenares geeft ook uitleg over wat er nu precies te zien is in haar boek. “Ik ben altijd bezig geweest met ontwerpen voor de beleving van kunst en cultuur, vinden van nieuwe manieren om mensen een onbekende wereld te laten verkennen. De schetsen gaan over het ontwerpen van een Art Amplifier, die de impact van een tentoonstelling kan vergroten, door meer interactie tussen publiek en kunst. De meeste schetsen gaan over mijn laatste project, een Art Amplifier voor een tentoonstelling over het gevangeniswezen in Amerika.”
Komende zomer brengt ze opnieuw een bezoek aan Almere en zal ze haar schetsboek komen ophalen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto