De nieuwe huisartsenpraktijk van Medi-Mere vestigt zich op zorglandgoed De Volder Staete in Oosterwold. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe huisartsenpraktijk van Medi-Mere vestigt zich op zorglandgoed De Volder Staete in Oosterwold. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe huisartsenpraktijk opent deuren in Oosterwold

Wonen

OOSTERWOLD - Medi-Mere Hout opent vlak na de zomer een nieuwe huisartsenpraktijk voor inwoners van Almere Hout, Vogelhorst, Nobelhorst en Oosterwold. 

De praktijk vestigt zich op ‘De Volder Staete’ aan de Burchard de Volderstraat 67 in Oosterwold. Hier worden voor Amado Zorg ook 52 appartementen gerealiseerd voor mensen met geheugenproblemen. Het wordt de eerste huisartsenpraktijk in deze Almeerse nieuwbouwwijk.

Huisartsenpraktijk Medi-MereMedi-Mere is een gevestigde naam in Almere, met vier reeds gevestigde huisartsenpraktijken. Directeur Han van de Steeg is blij met de mogelijkheid om ook inwoners van deze nieuwbouwwijken in Almere te voorzien van huisartsenzorg. De praktijk zal vlak na de zomervakantie van 2024 openen. Via de website kunnen patiënten zich inschrijven. De praktijk zal naast de reguliere zorg veel gebruik gaan maken van online zorg en digitale zorgprocessen.

Zorglandgoed

De Volder Staete is een zorglandgoed waar Amado Zorg 52 appartementen realiseert voor mensen met geheugenproblemen. De eerste bewoners zullen in de zomer verhuizen naar De Volder Staete. Het landgoed is circa 2.5 hectare groot, bewoners kunnen zich vrij bewegen over het landgoed. Door de ruime opzet is er gekozen voor meerdere wandelpaden, komt er een dierenweide, moestuin en een gedeelte stadslandbouw met onder andere (fruit)bomen, struiken en planten. Er zijn nog appartementen beschikbaar.

Samenwerking

Uniek aan deze samenwerking is de co-creatie tussen beide partijen. Huisartsenpraktijk Medi-Mere wordt de huisarts voor mensen in de wijk Hout, Oosterwold, Vogelhorst en Nobelhorst en tevens de behandelend huisarts voor de bewoners van Amado Zorg.

Maatschappelijke initiatieven 

Amado Zorg biedt meer ruimte aan maatschappelijke voorzieningen op haar eigen locatie. Belangrijk hierbij is uiteraard dat de activiteiten passen binnen de huidige regelgeving, het bestemmingsplan en de dienstverlening van de organisatie. Op deze manier hoopt Amado Zorg een steentje te kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van de bewoners in deze unieke wijk. 

Ga voor vragen of meer informatie naar de website van huisartsenpraktijk Medi-Mere: www.medi-mere.com. Meer informatie over de woonvoorziening van Amado Zorg is te vinden op www.AmadoZorg.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto