(Foto: Geert Berghuis)
(Foto: Geert Berghuis) Geert Berghuis

Sporttopper van de maand: Sara Staats, badminton

Sport

Naam: Sara Staats
Leeftijd: 14 jaar
Tak van sport: Badminton

ALMERE – Met een vader en tante die op hoog niveau badminton gespeeld hebben en een opa die jaren voorzitter geweest is bij BV Almere, was de keuze snel gemaakt. Sara startte op 7-jarige leeftijd met badmintonnen, vooral omdat het haar heel leuk leek.

Al snel werd haar talent opgemerkt en mocht ze vanuit de “badminiton” groep doorstromen naar de normale groepen, kleinere selecties en de Nederlandse jeugd selectie. Op dit moment heeft ze een drukke periode achter de rug met nationale en internationale toernooien. “Ik ben blij met de progressie die ik heb geboekt na een lange periode van trainen.”

Drukke weken

“Een week ziet er voor mij heel druk uit. Maandagochtend start ik vóór school om 06:45 uur met trainen bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Almere. Op dinsdagavond train ik privé bij Aram Mahmoud (oud BV Almere speler) en anders op de club. Woensdagochtend bij RTC en ‘s middags op Papendal met de nationale jeugd selectie. Op donderdagochtend weer bij het RTC en na school doe ik krachtoefeningen bij de fysio. Tot slot train ik nog op vrijdagochtend en is er in het weekend vaak een toernooi. Om dit schooljaar zonder onvoldoendes af te sluiten probeer ik zodra ik thuis kom altijd aan mijn schoolwerk te gaan.”

Doorzetten en doelen

Haar familie en vrienden zouden zeggen dat ze een harde werker en doorzetter is. Met een kritische blik en streng voor zichzelf heeft ze grootse doelen.“In juni zijn de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen en mijn doel is om de singel, dubbel en mix te winnen in de leeftijdscategorie U15. Ik speel ook een aantal internationale toernooien dit jaar en ik zou graag weer een keer de halve of finale willen halen. Ook komt het Europese Jeugd Kampioenschap er weer aan, dit jaar in Polen, en ga ik voor een medaille. Met een gunstige loting is dat mogelijk, vertelt Sara.” 

Al deze internationale toernooien maken badminton voor Sara wel een dure sport en kan zij financiële hulp goed gebruiken. “Als sponsoren geïnteresseerd zijn, kijk ik graag samen hoe we elkaar kunnen helpen en versterken.” 

Je kunt Sara ook op Instagram volgen: sara_staats10.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto