Manouk de Lange (Foto: DFotografie)
Manouk de Lange (Foto: DFotografie)

Topper van de Toekomst: Manouk de Lange (softbal)

Sport


Naam: Manouk de Lange
Leeftijd: 17 jaar
Sport: softbal
Quote: Je moet falen om je doel te kunnen halen

ALMERE - Ze is op 10-jarige leeftijd met softbal begonnen bij BSC Almere, speelt nu 1e klasse bij Sparks Haarlem en neemt sinds september deel aan het programma Talent TeamNL, gaat op de fiets naar haar trainingen, volgt aan het Johan Cruijff Collega de opleiding Marketing en Communicatie én werkt soms met haar nicht op de markt in Almere stad bij frietkraam het Puntje waar je de lekkerst maar vooral verse friet kunt halen. Maak kennis met softbaltalent Manouk de Lange.

Manouk is een sportieve dame die meerdere sporten heeft uitgeprobeerd voordat ze voor softbal ging. “Ik heb gevoetbald, geschaatst, aan kickboksen gedaan en ook nog 5 jaar showdance in Almere waar ik ook wedstrijden heb gedaan”, vertelt Manouk. “Ik vond dansen ook echt heel erg leuk, maar dit was op een gegeven moment niet meer goed te combineren met softbal. Ik train elke ochtend, ga van 10:45 tot 14:00 uur naar school en dan ‘s middags weer trainen dus dan blijft er geen tijd meer over voor dansen”. Om toch af en toe een beetje te ontspannen gaat Manouk met haar rubberen bootje met 6pk het water van de Noorderplassen op want “daar voel ik me vrij”.

Hoger slaggemiddelde

Op de vraag wat haar sportdoelen voor dit jaar zijn, antwoord deze doorzetter: “Ik ben hard aan het werk om mentaal en fysiek een betere topsporter te worden en daarmee het WK U18 in China te kunnen halen. Vooral mijn slaggemiddelde wil ik graag hoger krijgen dan vorig jaar”. De afgelopen jaren heeft Manouk al kunnen proeven van grote toernooien. “Ik ben het meest trots op dat ik deel mocht nemen aan de EK selectie van het Nederlands team U15 in 2022”. Ook dit verantwoordelijke en soms wat eigenwijze sporttalent (haar eigen woorden) hoopt in de toekomst uit te mogen komen op de Olympische Spelen. Wij wensen Manouk heel veel succes en blijven haar volgen.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto