Pim Oskam:
Pim Oskam: "Iedereen wil steentje bijdragen" (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Jonge voorzitter (23) wil BSC Almere weer laten bruisen

Sport

FBK SPORTPARK - Pim Oskam is met zijn 23 jaar de jongste voorzitter die base- en softballclub Almere (BSC Almere) ooit heeft gekend. Zijn ambitie steekt hij niet onder stoelen of banken.

Door Henk Mathlener

Oskam is misschien wel de jongste voorzitter van een sportclub in Almere en misschien wel in heel Nederland. De 23-jarige Almeerder nam de voorzittershamer over van Frank Groen en speelt zelf al vanaf zijn zesde jaar bij BSC Almere. Hij kent de club dus door en door. “Ik wilde eigenlijk eerst op voetbal, maar er was een enorme wachtlijst. Na een clinic bij ons op de basisschool door Eric van Wordragen was ik verkocht. Ik werd verliefd op de sport en dat ben ik nog steeds. Bij de laatste vergadering werd duidelijk dat er een nieuwe voorzitter werd gezocht. En ja, dan kan je vanaf de zijlijn gaan zitten kijken of daadwerkelijk aanpakken. Met een paar jonge vrienden willen we wat voor de club betekenen en met hulp van met respect wat ‘oude rotten’ als Hans Jansen de Vries zijn we aan de slag gegaan.”
En dus zitten er nu diverse familieleden van Oskam en andere, jonge clubspelers/speelsters in het bestuur en/of commissies. Naast trainingen en wedstrijden worden van de jonge voorzitter nu ook andere zaken verwacht.

Werk genoeg

Voorlopig is er werk genoeg op het ‘ballpark’ en moeten er allerlei zaken uitgewerkt worden om de vereniging meer op de kaart te zetten. In goed overleg met de gemeente zijn er al lichtinstallaties voorzien van ledlampen, worden de bestrating en netten op het complex aangepakt en staan er meer renovatieplannen op de rol. “Daarnaast heeft onze vereniging de komende tijd de handen vol met speerpunten als profilering van de breedtesport, het samen aan de slag gaan en natuurlijk zorg dragen voor een goede, gezellige sfeer. Dat zijn allemaal serieuze targets en iedereen wil zijn of haar steentje bijdragen.”

Vriendenteam

Hij speelt softbal in een vriendenteam en dit mix-team legde in het eerste jaar beslag op plek 3. “Het softbal voor mannen is wel zo vreselijk snel en er wordt keihard geslagen. Ik vind het super om te doen. Mijn specialiteit is het catchen. Maar in de komende tijd zal ik naast het spelen veel tijd in de club moeten steken, want we hebben als bestuur het doel om in de toekomst met alle teams minimaal op niveau 3e klasse uit te komen. Dat is natuurlijk een proces van jaren, maar als ik zo rondkijk hebben we bijvoorbeeld in de teams onder 21 en 15 talenten genoeg.”

Bruisen

De vereniging moet weer gaan bruisen, stelt de 23-jarige voorzitter. “We hebben al toernooien gehad en een Kerst- en Nieuwjaarsborrel. Maar we willen meer: een Pubquiz, leuke feestavonden, maar ook toernooien als het Bertus Tromp Toekomst Toernooi, de Ally Cup, de Windmill Classic of het NK Little Leaque Softball. Dit zal er vast voor gaan zorgen dat de vereniging weer gaat bruisen. En natuurlijk zullen er ook weer clinics op de basisscholen gegeven moeten worden. Zo ben ik er zelf ingerold en laten we hopen dat er nog velen zullen volgen.”
Wie de sfeer van BSC wil proeven mag langskomen op het complex op sportpark Fanny Blankers-Koen. de eerste drie trainingen zijn gratis. Mailen naar: ledenadministratie@bscalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto