Emma Zwart in actie. (Foto: Stef Willems Photography)
Emma Zwart in actie. (Foto: Stef Willems Photography) Stef Willems Photography

Topper van de Toekomst: Emma Zwart (boogschieten)

Sport

ALMERE - Emma was veertien toen zij met handboogschieten begon en schiet dus inmiddels al vier jaar bij Handboogschutterij Almere (HBSA). Maar hoe bedenk je als veertienjarige nou dat je wil gaan handboogschieten?

“Nou, dat is een grappig verhaal”, vertelt Emma. “Mijn vader is namelijk een jaar eerder begonnen met handboogschieten en na alle sporten beoefend te hebben, was ik op zoek naar een sport waarbij je van niemand afhankelijk bent. Ik kreeg de kans om van Robert Vogels een les te volgen en dat was een schot in de roos.”

Compound

Emma is een compound schutster en zit nu in de leeftijdscategorie Dames Compound onder 21. “Dit betekent dat ik nu tegen andere volwassenen schiet, wat voor meer uitdaging zorgt. Hierdoor hoop ik verder te groeien en nog mooiere resultaten te halen”. En dat terwijl zij toch al heel wat mooie resultaten in haar korte sportcarrière behaald heeft: zo werd Emma derde in de categorie Dames Compound op het Nederlands Kampioenschap en nam zij deel aan verschillende internationale toernooien wat haar een gedeelde negende plaats opleverde in de eind ranking.

Mooie resultaten

“In het begin had ik niet gedacht dat ik deze sport zo leuk zou vinden. Nu, vier jaar later, heb ik al zoveel mooie resultaten neergezet en mooie momenten meegemaakt. Vooral het maken van (internationale) contacten met mensen die dezelfde passie delen, vind ik zo mooi aan deze sport”, aldus een enthousiaste handboogschieter. “En dat allemaal dankzij de steun van mijn familie, vrienden en trainers. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto