Een globale impressie uit 2022 van het campusgebouw (Foto: aangeleverd)
Een globale impressie uit 2022 van het campusgebouw (Foto: aangeleverd)

Bewoners verfoeien gemeente over verloop bouw Campus

Algemeen

STAD CENTRUM - Bewoners van drie panden in het stadscentrum hebben stevige kritiek op de gemeente over het proces rond het bouwen van de studentencampus aan de Esplanade.

Door Indira Draijer

Bewoners bekritiseren de wijze van participatie en communicatie in het proces bij de gemeente in een brief die ook naar raadsleden gestuurd is. ‘Een arrogante overheid die er niet voor schuwt om haar ondemocratische besluiten door te drijven’.

In deze brief worden talloze voorbeelden van vermeende misstanden genoemd, waaronder het achterhouden van informatie en het aanpassen van datums op brieven naar datums die beter uit zouden komen. Verder beschuldigen de bewoners de gemeente van misleiding en het achterhouden van informatie.

De bewoners hopen dat de brief voor het Almeerse college aanleiding is om met ze in gesprek te gaan. Ook zien ze graag dat de gemeente en het college kritisch naar zichzelf kijken rond onder andere omgang met burgers van Almere.

In een reactie laat de gemeente weten zich niet in de aantijgingen te herkennen. De gemeente zegt graag het gesprek met de bewoners aan te willen gaan en contact op te nemen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto