(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Ook bewoners Odeonstraat op straat

Wonen

STAD CENTRUM – Niet alleen de huurders van de Aardbei, tegenover het stadhuis, moeten binnenkort hun woning verlaten, ook die van de containerwoningen op het Odeonpark komen op straat te staan. De PvdA en GroenLinks noemen dit ‘onredelijk’ en eisen actie van de gemeente.

Het huurcontract van dertig jonge bewoners van de containerwoningen eindigt op 19 juli. De PvdA en GroenLinks vragen zich af welke maatregelen de gemeente kan nemen om voor de bewoners passende huisvesting te vinden.
Net als bij de Aardbei zijn de jongeren destijds akkoord gegaan met een huurcontract van vijf jaar. De bedoeling was dat ze dan konden doorstromen, maar gezien de enorme woningnood is daar nauwelijks zicht op. De PvdA en GroenLinks wensen dat de gemeente dat beleid gaat herzien.

Onredelijk

‘Hoe gaat het college samenwerken met lokale woningbouwverenigingen zoals De Alliantie om te zorgen voor een soepele overgang voor de betrokken jongeren, en welke ondersteuning wordt er geboden aan diegenen die moeite hebben met het vinden van huisvesting of het begrijpen van hun rechten en plichten?”, vragen PvdA en GroenLinks zich af. Beide partijen zetten ook vraagtekens bij de brief die de Alliantie heeft gestuurd aan de jongeren. “De inhoud is onredelijk. Het baart ons grote zorgen dat onze jongeren, gezien de heersende woningnood en het gebrek aan doorstroommogelijkheden, voor een bijna onmogelijke situatie worden gesteld.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto