KettingHuls Vliervelden won de Vakjuryprijs 2022 en Wiki House kreeg de Publieksprijs 2022.
KettingHuls Vliervelden won de Vakjuryprijs 2022 en Wiki House kreeg de Publieksprijs 2022.

Inschrijving Architectuurprijs Almere 2024 van start

Wonen

ALMERE - De gemeente Almere en Kunstlinie organiseren dit jaar weer de Architectuurprijs Almere 2024. De competitie is gericht op het vieren van innovatieve en inspirerende architectonische en stedenbouwkundige projecten die tussen maart 2022 en mei 2024 in Almere zijn gerealiseerd. 

De Architectuurprijs onderstreept het belang van architectuur voor de stedelijke ontwikkeling en de leefbaarheid van de stad. Met deze competitie wil Almere innovatieve ontwerpen en creatieve oplossingen erkennen die bijdragen aan het unieke karakter van de stad. In drie prijscategorieën worden winnaars gekozen: de Vakjuryprijs door een deskundige jury, de Kinderjuryprijs door betrokken leerlingen uit heel Almere, en de publieksprijs gekozen door inwoners van de stad.

Genomineerden

Van maandag 18  maart tot 8 mei 17.00 uur kunnen projecten worden ingezonden. Uit alle inzendingen zal de vakjury acht projecten nomineren. Vanaf maandag 13 mei tot en met 7 juni kunnen inwoners vervolgens stemmen op hun favoriet voor de Publieksprijs. 

Prijsuitreiking

De winnaars van de Architectuurprijs Almere worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke ceremonie op vrijdag 14 juni in de Kunstlinie. 

Ga voor meer informatie over de juryleden, deelnamevoorwaarden, beoordelingscriteria en het inzenden van projecten naar www.architectuurprijsalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto