Afbeelding

Zomerweer herstelt zich vrij vlot

Weer

ALMERE - September 2023 heeft alweer een waslijst aan warmterecords op z’n naam staan en met al deze ongehoorde warmte staat het maandgemiddelde op bijna 20 graden tot nu toe. Dat is een extreem temperatuuroverschot van bijna 5 graden. Met het vrij warme weer in aantocht de komende pakweg tien dagen, is de kans groot dat september record warm gaat worden.

Door Marc Putto

Na de warmste septembernacht ooit (zondag naar maandag) met in de regio Amsterdam en in de duinen (in het holst van de nacht) nog bijna 25 graden, wordt de nacht naar donderdag uitgesproken koel waarbij de temperatuur tot beneden de 10 graden kan dalen. Die 10 graden of lager is een heel normale waarde voor de nacht trouwens rond half september.  
Overdag wordt het dan prima weer bij een graad of 20 en dat geldt ook voor de vrijdagmiddag. De zon is regelmatig van de partij en er staat niet veel wind in Flevoland.

Hogedrukgebied

We zien een hogedrukgebied zich ontwikkelen boven Scandinavië de komende dagen terwijl lage druk ten zuidwesten van Nederland probeert op te kruipen richting Engeland. Tussen deze twee systemen in ontwikkelt zich tijdelijk weer een warmere stroming uit oost tot zuid. Dit houdt in dat we opnieuw een prima zomers weekend cadeau krijgen met pas later op zondag de eerste regenkansen vanuit het zuidwesten. Zowel zaterdag als zondag kan het 25 graden worden en wellicht zelfs nog iets meer. De wind bivakkeert in de oosthoek en is meest matig van sterkte tijdens het weekend. Vanaf zondag wordt het wisselvalliger met regelmatig enkele buien, maar de temperatuur blijft goed op peil in Almere en omgeving.

Op de meeste middagen zal het tussen de 22 en 25 graden worden. 

Woensdag min. 15, max. 20, wind no. 3, neerslag 40% en zon 55%
Donderdag min. 10, max. 21, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 60%
Vrijdag min. 13, max. 23, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 70%
Zaterdag min. 13, max. 25, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Zondag min. 13, max. 26, wind o. 3-4, neerslag 10% en zon 75%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto