Afbeelding

Het weer: Regenkans op Koningsdag

Weer

ALMERE - Aprilleke zoet gaf inderdaad nog even die witte (zomer) hoed in een deel van het land. Met name in het noordoosten des lands verliepen de vorige vrijdag, zaterdag en zondag bijna voorbeeldig met op zaterdag zelfs een maximale temperatuur van bijna 22 graden in de regio Twente.

Door Marc Putto

In de noordelijke randstad was het echter bijna afzien bij een beslist magere temperatuur van soms amper 10 graden, veel wolken en regelmatig nog wat regen.
Over regen gesproken. Heel veel water viel er in de nacht naar maandag als gevolg van een venijnige, kleinschalige storing. Langs vrijwel de gehele kustlijn van Zeeland richting Bergen (NH) viel 35 tot 40 millimeter en bij Almere was dat ruim 20 millimeter in de regenmeter.

Wisselvalligheid

De wisselvalligheid blijft troef in deze wispelturige grasmaand die het eigenlijk vertikt om ons eens enkele droge dagen op rij te geven. De nacht richting donderdag (Koningsdag) verloopt koud met zeker in de buitengebieden van de stad wat nachtvorst. Al vrij spoedig neemt de bewolking toe en volgt er (met name het tweede dagdeel) regen en dat is natuurlijk spijtig op zo’n echte buitendag met veel mensen op pad. Na een koude woensdag wordt het op Koningsdag iets minder kil, maar met die regen van de partij heb je weinig aan een iets hogere middagtemperatuur. De periode vrijdagmiddag tot en met zondagochtend lijkt dan weer droger te verlopen alvorens er waarschijnlijk weer een nieuwe regenzone arriveert. De dagtemperatuur in het weekend komt uit op 15-16 graden bij een matige noordooster.

Mei

Richting mei en tijdens de eerste week van deze vijfde maand wordt de invloed van hogedrukgebieden wat groter. Wat meer zon en bepaald zachter weer zijn dan de weer- ingrediënten die hierbij passen. Wellicht zien we de 20 graden weer op de thermometer?

Woensdag min. 2, max. 10, wind nw. 4, neerslag 35% en zon 55%
Donderdag min. 0, max. 14, wind zo. 4, neerslag 65% en zon 40%
Vrijdag min. 6, max. 15, wind o. 3-4, neerslag 70% en zon 40%
Zaterdag min. 6, max. 15, wind no. 4, neerslag 25% en zon 70%
Zondag min. 6, max. 16, wind no. 3-4, neerslag 45% en zon 50%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto