Afbeelding

Pas zondag waarschijnlijk weer regen

Weer

ALMERE - De maand is om en augustus 2021 was pakweg een graad te koel in Almere. 

De neerslaghoeveelheden liepen sterk uiteen binnen het Nederlandse grondgebied. In Friesland was het recordnat met soms regensommen van meer dan 100 millimeter in korte tijd. Elders was het opmerkelijk droog zoals aan de westkust met een schamele 40 millimeter. In normale augustusmaanden valt uitgerekend vlak aan zee het meeste water. Geen regen de komende dagen en pas op zondag nadert een nieuw oceaanfront. Het blijft heel aardig weer bij de gratie van een opvallend krachtig hoog dat de afgelopen dagen pronkte met 1038 millibar nabij Schotland. Zelden was de druk daar hoger deze tijd. 

Noordstroming

Omheen dat hoog (met de wijzers van de klok mee) beleven we een noordstroming die niet al te frisse lucht meeneemt naar de Benelux. In de eerste plaats is het Noordzeewater nog vrij mild met 18-19 graden en ten tweede genereert het hogedrukgebied door dalende luchtbewegingen onder het systeem de zogenaamde dynamische verwarming. Dalende lucht wordt warmer en daardoor wordt de warmte ook goeddeels afgegeven aan de lucht. De middagtemperaturen liggen op een prima niveau voor begin september met 22-23 graden. De noordenwind is meest matig van sterkte dus prima omstandigheden voor de watersport.

Vrij warm

Tijdens het weekend blijft het vrij warm maar de oceanische invloed neemt wel toe. Vooral zondag is er en vrij grote regenkans. Voor de circuitgangers op Zandvoort en de coureurs ten voeten uit zou dit dubbel pech kunnen betekenen. Afgelopen zondag regende het al flink bij de GP te Spa en het zou spijtig zijn als de boel nu wederom (deels) verregent op Zandvoort.

Woensdag min. 13, max. 20, wind n. 3, neerslag 5% en zon 60%

Donderdag min. 13, max. 21, wind nno. 3, neerslag 5% en zon 70%

Vrijdag min. 11, max. 22, wind no. 3, neerslag 5% en zon 75%

Zaterdag min. 11, max. 22, wind no. 3, neerslag 5% en zon 80%

Zondag min. 15, max. 23, wind zo. 3-4, neerslag 70% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto