Afbeelding

Het weer: tijdelijk meer wolken en regenkans

Weer

ALMERE - Een klassiek hogedrukgebied boven Scandinavië was weersbepalend de afgelopen dagen. Veel zon, een nogal schrale noordooster en bovenal koude vorstnachten waren het gevolg. De tuin en ook de akkers konden eindelijk eens drogen na een zeer natte maartmaand.

Door Marc Putto

Toch komt er weer een verstoring van het weerbeeld op donderdag en Goede Vrijdag. Een uitdijende depressie via Engeland kan tijdelijk invloed gaan krijgen op ons weer. Op donderdag en vrijdag is er beduidend meer bewolking in Almere en kan er een regengebied op bezoek komen. Veel regen komt er niet maar tot 5 millimeter kan er wel vallen tot zaterdag in Zuidwest-Flevoland.
Vanwege de bewolking komende etmalen verdwijnt de nachtvorstkans. Wel kan overdag die temperatuur wat winst gaan boeken. Het paasweer zal waarschijnlijk niet opperbest zijn, maar alleszins redelijk. Bij een middagtemperatuur die het dus wat hoger opzoekt en weer wat meer zon erbij en niet al te veel wind, lijkt het me ronduit goed toeven buiten tijdens een paaswandeling in de buurt.
Vanaf Pasen herpakt het hogedrukgebed boven het noorden van Europa zich weer en geeft andermaal een wind uit de noordoosthoek die ook volgende week aanhoudt. De regenkans blijft derhalve klein en de dagtemperaturen blijven dus op een prima peil. Ook het drogende karakter van de grasmaand zal weer onderstreept gaan worden later in april.
Gelukkig heeft maart een flinke waterbuffer opgebouwd in de grond zodat de eventuele droogteperikelen goed kunnen worden opgevangen vooralsnog. Berekeningen van het Europese weercentrum gaan voorzichtig uit van een warme zomer in een flink deel van West-Europa.

Woensdag min. -2, max. 10, wind zo. 3, neerslag 0% en zon 65%
Donderdag min. 1, max. 11, wind zo. 3, neerslag 75% en zon 35%
Vrijdag min. 4, max. 11, wind n. 3-4, neerslag 40% en zon 30%
Zaterdag min. 3, max. 13, wind no. 3-4, neerslag 20% en zon 45%
Zondag min. 4, max. 14, wind no. 3-4, neerslag 20% en zon 40%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto