Afbeelding

Heel aardig oktoberweer

Weer

ALMERE - Een gouden oktobermaand zal het waarschijnlijk niet worden, maar een reeks heel aardige dagen is zo gerealiseerd. Krachtige hogedrukgebieden met de spil net ten noorden of oosten van Nederland ontbreken vooralsnog. Daardoor geen knalblauwe luchten bij een schrale noordooster en flinke nachtvorsten. 

Door Marc Putto

Wel zien we die zon regelmatig de komende dagen met middagtemperaturen die er zeker mogen zijn. Woensdagmiddag zien we al de 20 graden en tot en met het weekend komen de middagmaxima nog uit op en graad of 18. Gedurende de nachten is het bij een graad of 10 niet koud in tegenstelling tot vorige week met slechts 5.
De kleine verstoring later op woensdag (zwak oceaanfront) wordt rond zaterdag gevolgd door een soortgelijke dip en er kan dan enige tijd regen vallen. De vlagerige zuidwester van woensdag raken we snel kwijt en veel meer dan een matige wind (windkracht 4) staat er niet meer de komende etmalen.

Storing

Lagedrukgebieden bij IJsland die tijdens het weekend wat meer uitdijen naar Schotland, blijven voornamelijk weersbepalend voor onze contreien. Zo nu en dan trekt een storing met meer bewolking en ook wat regen me in deze stroming. Vooral zaterdag is dat dus het geval. Op zondag is het waarschijnlijk ook niet helemaal droog in Almere met een buienkansje.
Op middellange termijn zijn er geen grootschalige weersveranderingen te traceren. Waarschijnlijk stevenen we af op een betrekkelijk normale wijnmaand dit jaar.

Winter

Met extra aandacht wordt er gekeken naar de komende winter. Een uitgesproken koud winterseizoen zou bijzonder onwelkom zijn voor diegenen die het hardst moeten stoken in huis. Aan de andere kant blijven er natuurlijk ook echte schaatsliefhebbers. Begin november is er mogelijk wat meer te vertellen over de winter in Nederland.

Woensdag min. 13, max. 20, wind zw. 5, neerslag 25% en zon 55%
Donderdag min. 10, max. 18, wind zzw. 3-4, neerslag 20% en zon 50%
Vrijdag min. 10, max. 18, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 45%
Zaterdag min. 11, max. 17, wind wzw. 5, neerslag 55% en zon 30%.
Zondag min. 10, max. 17, wind zw. 4, neerslag 45% en zon 30%.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto