Het zal weer druk worden, net zoals toen de club in 2018 promoveerde naar de Hoofdklasse (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het zal weer druk worden, net zoals toen de club in 2018 promoveerde naar de Hoofdklasse (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Goede tijden slechte tijden bij Almeerse hockeyclub

Sport

KLEIN BRANDT SPORTPARK – De sportieve prestaties van de Almeerse hockeyclub zijn het best te vergelijken met soap Goede tijden, slechte tijden. De club dreigt te degraderen uit de Promotieklasse, maar kan ook het landelijke bekertoernooi winnen. Daarnaast kampt de club met forse schulden, maar ook daar is licht aan de horizon.

Door Marcel Beijer

Voorzitter Toon van Dijk kijkt uit naar de bekerfinale die sinds een paar jaar is omgedoopt tot Goldcup. De Almeerders spelen op donderdag 25 april de finale tegen hoofdklasser Kampong, thuis op sportpark Klein Brandt. “De hockeybond heeft ons aangewezen om de finale te hosten”, zegt Van Dijk. Hij verwacht circa 1500 toeschouwers bij de eindstrijd en dat zorgt voor flink wat inkomsten. Die kan de hockeyclub goed gebruiken omdat het met forse schulden kampt. “Daar zijn we de bond inderdaad heel dankbaar voor”, zegt Van Dijk die stelt dat de financiële zorgen oplosbaar zijn. “We hebben flink gesaneerd en bijvoorbeeld afscheid genomen van een aantal betaalde krachten. We zijn nu weer een echte vereniging die voor wat betreft de lopende zaken financieel gezond is.” Voor de schulden die nog openstaan – naar verluidt zo’n zes ton – heeft Van Dijk vertrouwen in de gesprekken die met de schuldeisers worden gevoerd. “Daarbij maakt het financieel niet uit of we degraderen of ons weten te handhaven. Maar gezien het resterende programma denk ik dat we ons moeten kunnen handhaven in de Promotieklasse.”

Goldcup

De degradatiezorgen staan in schril contrast met de finale om de Goldcup, waar de Almeerders zich kunnen kronen tot bekerkampioen van Nederland. Daarvoor moet wel hoofdklasser Kampong worden verslagen. “Het wordt een groot feest”, zegt Van Dijk. “We hebben een entertainmentprogramma en we kunnen veel sponsoren verwelkomen. Dat we in de halve finale hoofdklasser Oranje Rood versloegen was een sensatie. We hebben ons echte cupfighters getoond en willen dat ook tegen Kampong laten zien.” Daarbij zal veel afhangen aan de waarde die Kampong hecht aan de Goldcup. Voor de Utrechters kan het veiligstellen van de play-offs om het landskampioenschap belangrijker zijn. “Daarmee maken ze ook kans op Europese toernooien. Dat is voor hen belangrijker dan de Goldcup. Als zijn besluiten veel jeugdspelers op te stellen maken we kans, zeker omdat we in Almere spelen.”

Fusie

Voor wat betreft de toekomst hoopt Van Dijk de tweede hockeyclub van Almere, MHC Buitenhout, te porren voor een fusie. Eerder wezen zij die mogelijkheid van de hand. “Op zich begrijpelijk”, zegt Van Dijk. “Maar we moeten ook realistisch zijn. Almere is te klein voor twee hockeyclubs. En ik weet dat ook Buitenhout het niet breed heeft. Ze benaderen telkens aan het eind van een seizoen onze spelers om over te stappen. Dat is misschien niet chique, maar wel een feit. Almere is geen erkende hockeystad. Daarnaast is er in Muiden een hockeyclub gekomen en zijn er hockeyclubs in ’t Gooi. Daar moeten we ook mee concurreren. Fuseren is dan een goede optie.”

De finale om de Goldcup is donderdag 25 april om 20.30 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto