Nelly de Hippo kreeg van burgemeester Hein van der Loo de sleutel van de stad. (Foto: Moon Saris)
Nelly de Hippo kreeg van burgemeester Hein van der Loo de sleutel van de stad. (Foto: Moon Saris)

Jubilerend festival 2turvenhoog krijgt sleutel van de stad

Uit

ALMERE - Het 2turvenhoog festival is volle gang. In Kunstlinie kreeg Nelly de Hippo donderdag de sleutel van de stad Almere overhandigd door burgemeester Hein van der Loo. Tot en met zondag zijn de kinderen de baas in de stad. 

2turvenhoog viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Er zijn weer tal van voorstellingen, activiteiten en installaties tijdens het kunstenfestival voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar. 

Feestelijk concert

Speciaal voor het 25ste jubileum produceert 2turvenhoog samen met het FlevoEnsemble een feestelijk concert. Speciale gast is de Braziliaans Nederlandse zangeres Lilian Vieira. Onder leiding van Almeerder Egon Kracht brengen Lilian en de leden van het ensemble vrolijke ska, swingende samba’s en vette soul. Het jubileumconcert is zondag om 15.00 uur gratis bij te wonen in de Kunstlinie. Een bijzonder verjaardagscadeau van het festival aan de inwoners van Almere. Om 14.30 is er ook een gratis straattheater act te zien op de Esplanade, voor de ingang van de Kunstlinie.

Theaterervaring

Het veelzijdige, internationale programma bestaat verder uit theater, dans, muziek, performances en beeldende kunst installaties. Er zijn voorstellingen uit binnen- en buitenland en er staan weer meerdere premières op het programma. 2turvenhoog is ook coproducent van een groot aantal voorstellingen. “Het festival biedt jonge kinderen en hun volwassen begeleiders een hele mooie, vaak eerste, theaterervaring. Podiumkunsten zijn juist in deze tijd de meest verbindende kunstvorm. Ze zijn er om samen te beleven,” aldus Ingrid Wolff, artistiek directeur 2turvenhoog. 

Het hele programma van 2turvenhoog staat op https://2turvenhoog.nl/festival. Naast de voorstellingen zijn er diverse kunstinstallaties waar kinderen aan mogen komen en in kunnen spelen. Kaarten voor de voorstellingen in Kunstlinie zijn verkrijgbaar via kunstlinie.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto