Bo Kramer. (Foto: Feenstra Fotografie)

Almeerse Bo Kramer wint paralympisch goud met rolstoelbasketbalteam

Algemeen

ALMERE - De Almeerse Bo Kramer heeft met het Nederlands rolstoelbasketbalteam goud gewonnen op de Paralympische Spelen in Tokio. De oranjeploeg versloeg China zaterdag in de finale met 50-31.

Het is voor het eerst dat de Nederlandse rolstoelbasketbalsters paralympisch kampioen zijn. Bo Kramer was met vijftien punten topscoorder in de wedstrijd. Zij was na afloop uitzinnig van vreugde. “ Het was weer niet heel makkelijk, maar we hebben het gewoon gedaan”, reageerde zij tegenover de NOS. “De druk was best wel hoog, maar we wisten dat we het konden.” De winst van de rolstoelbasketbalsters betekende de 25e gouden medaille van de Nederlandse ploeg op de Paralympische Spelen in Tokio.

Cheyenne Bouthoorn

Ook de andere Almeerse deelneemster kan tevreden terugkijken op het toernooi. Paralympisch atlete Cheyenne Bouthoorn wist zowel bij de 100 meter als de 200 meter hardlopen de finale te halen. In beide finales eindigde zij op de vijfde plek. “Ik hoopte op een medaille, maar ik ga naar huis met twee vijfde plaatsen op mijn eerste Paralympische Spelen en een nieuw persoonlijk record. Dat is geweldig. Ik heb genoten van alles”, laat zij op haar Facebookpagina weten.