V.l.n.r. Patrick Mezas, Roelie Bosch, Hans van Steenis, Jörgen Raymann, Jan van Koningsveld en Caroline Latul. (Foto: Richard Terborg)
V.l.n.r. Patrick Mezas, Roelie Bosch, Hans van Steenis, Jörgen Raymann, Jan van Koningsveld en Caroline Latul. (Foto: Richard Terborg)

Campagne voor goede oude dag in Almere

Algemeen

ALMERE - Goed oud worden is een belangrijk thema in Almere. De komende jaren krijgt Almere namelijk steeds meer oudere inwoners. Op Burendag, afgelopen zaterdag, organiseerde het netwerk Goud in Almere in dit kader samen met Boeren voor Buren een gezonde lunch voor een aantal oudere inspirerende Almeerders. Onder leiding van Jörgen Raymann praatten zij met wethouder Roelie Bosch over goed, gezond, gerust en gezellig oud worden. 

Tijdens deze lunch lanceerde het netwerk van Goud een campagne met de website goud.almere.nl om Almeerders te inspireren met persoonlijke verhalen en te informeren over de mogelijkheden die organisaties bieden. Zo laten de Almeerse Hans, Patrick, Caroline, Jan en Madsy hun licht schijnen op goed oud worden. Wethouder Roelie Bosch: “Zij laten ons zien hoe waardevol het leven kan zijn als je ouder wordt, hoeveel waarde senioren kunnen bijdragen aan de stad en wat een geschenk het kan zijn als je waardig oud kunt worden. Hoe regelen we het met elkaar als er zorg nodig is? De stad moet zich snel aanpassen, want de vergrijzing gaat snel. De campagne biedt aanknopingspunten om daarover na te denken en mee aan de slag te gaan.”

Almeerse ervaringen

Wat is belangrijk als je straks ouder wordt? Hoe wil je straks wonen? Zijn er mensen om je heen die hulp kunnen bieden? Hoe eerder je dit soort zaken voorbereidt, hoe meer invloed je hebt op hoe je oude dag eruitziet. De campagne deelt Almeerse ervaringen als het gaat om goed oud worden en brengt de verschillende organisaties onder de aandacht die hierin iets kunnen betekenen. 

De campagne zal de komende tijd meerdere thema’s raken en terugkomen in sociale media, podcasts, de krant en tijdens ontmoetingen in de stad. Zo zijn in de nieuwste aflevering van de podcast van de VMCA ‘Goed voor elkaar’ verhalen te horen van gouden ambassadeurs Madsy, Caroline en Hans én vertelt wethouder Roelie Bosch over Goud in Almere.

Netwerk Goud 

Binnen het netwerk Goud in Almere werken gemeente, senioren, bewonersinitiatieven, organisaties, woningcorporaties en bedrijven samen aan een Almere waar je goed oud kunt worden. De plannen van Goud in Almere zijn onlangs samengebracht in het Meerjarenperspectief ‘Verzilvering van Goud’. Dit wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad. Kijk op goud.almere.nl voor inspiratie. Meedenken over Goud in Almere? Mail naar goud@almere.nl.

Uit de krant