Judith Reijnders - Collecting Space 2021.
Judith Reijnders - Collecting Space 2021.

Nieuwe tentoonstelling TEAM FRANC - Graduation Show 2021 in Corrosia

Algemeen

HAVEN - Al acht jaar bepalen Almeerders in TEAM FRANC wat zíj de topstukken vinden van de afstuderende studenten op zes Nederlandse kunstacademies en dat leidt tot verrassende keuzes. Nova Eeman, Kees Tak en Paul Brouns kozen dit jaar voor werken van Guglielmo, Hagar Schuringa, Judith Reijnders, Livia Claesson, Myrthe Triepels, Qiran Xu. De nieuwe tentoonstelling TEAM FRANC – Graduation Show 2021 opent zaterdag 6 november bij Corrosia Theater, Expo & Film en is te zien tot en met 29 januari 2022.

De drie Almeerders hebben vooraf een stoomcursus kunstkijken gekregen. Daarna begon de puzzel van het wikken en wegen, discussiëren en selecteren. Burgemeester Franc Weerwind trad op als team captain en curator Fleurie Kloostra als gids, met als resultaat een expositie van de meest uiteenlopende kunstwerken in Corrosia Expo.

Sommigen gunnen de kijker een blik in hun ziel, met werken die zeer persoonlijke ervaringen en gevoelens van kwetsbaarheid en verdriet laten zien. Schilderijen van oud kinderspeelgoed dat ambivalente gevoelens oproept, droombeelden als vlucht uit de werkelijkheid, foto’s die eenzaamheid schrééuwen. Anderen laten ons juist naar de wereld om ons heen kijken. Naar ruimte bijvoorbeeld, ruimte die is ‘gevangen’ aan de andere kant van de planeet. Of naar een eiland-als-concept, en de spirituele ervaring en het bewustzijn van een eiland. Of, heel concreet, naar de kapitalistische consumptiemaatschappij, die mensen misleidt en áfleidt van wat er werkelijk toe doet. Met een knipoog. Want dat kan ook.

TEAM FRANC – Graduation Show 2021 opent op zaterdag 6 november om 16.00 uur en is gratis te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Elke zaterdag vinden om 13.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen plaats. Meer informatie op www.corrosia.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto