(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

VVD stelt vragen over parkeerplaatsen voor deelauto’s

Algemeen

ALMERE – De Almeerse VVD vraagt zich af of de gemeente nog wel zoveel parkeerplaatsen voor deelauto’s moet inplannen bij projecten, nu er berichten opduiken dat het gebruik van een deelauto stagneert. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld. 

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid constateerde onlangs dat het deelautogebruik laag blijft en dat was ook de strekking van een artikel in het AD. De VVD in Almere vraagt zich af in welke projecten tot nu toe is gerekend met een hoog gebruik van deelauto’s en of in de gaten wordt gehouden of de verwachtingen ook worden gehaald. 

Randstad 20

De partij wijst op het project Randstad 20 1-25 waar 59 parkeerplekken zijn gereserveerd voor deelauto’s. ‘In het project Randstad 20 1-25 wordt er van uitgegaan dat er meer dan 200 privé auto’s worden vervangen door deelauto’s’, schrijft VVD-raadslid Joep Kramer aan het college. ‘In het project Oasis City worden er 30 vervangen en op de Wisselweg 241. Zo’n deelauto succes is nog nergens in Nederland vertoond. Op basis van welke feiten denkt het college dat in deze projecten deelauto’s wel een succes worden ?’

Tekort

Kramer vreest dat de vele parkeerplekken voor deelauto’s in dat project tot een structureel parkeerplaatsen tekort kan leiden van meer dan 200 parkeerplaatsen. ‘Moet dat tekort op de bedrijventerreinen Randstad 21 en 22, het Stationskwartier en in de Staatsliedenbuurt worden opgevangen of ziet u andere mogelijkheden ? Welke maatregelen treft u om problemen en onveilige situaties op de projectlocaties en in de aangrenzende gebieden te voorkomen?’
Kramer wil ook weten of de publicaties over de deelauto reden geven om in nieuwe projecten het gebruik van het aantal deelauto’s te beperken tot een ‘realistisch niveau’.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto